Perşembe, 22 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Serdar Akinan gözaltında

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 19 Nisan 2023 08:13
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Gazeteci Serdar Akinan, Çanakkale Ayvacık’ta gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Ayvacık’ta gözaltına alındığını duyuran Akinan, İstanbul’a getirildi. Savcılık tarafından soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

Akinan, bir süredir Youtube’da “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut ile ilgili yayınlar yapmaya başlamış ve Yakut’un iddialarını gündeme getirmişti.

Sosyal medya paylaşımında Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü duyuran Akinan’ın, ifade vermek için nereye götürüldüğüne ilişkin kısa bir süre belirsizlik yaşandı. Akinan için aranan karakoldan “Böyle bir gözaltı yok” yanıtının geldiği aktarıldı. Gazeteci Altan Sancar, Serdar Akinan’a kardeşinin de ulaşamadığını duyurdu.

Gözaltı sürecine ilişkin kısa bir belirsizliğin ardından sabah saatlerinde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alınan Akinan’ın İstanbul’a götürüldüğü anlaşıldı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Serdar Akinan sabahın 5’inde gözaltına alınıyor! Kardeşi Serhat Akinan ile saatlerdir nerede olduğunu arıyoruz. Şu an gözaltına alındığı Çanakkale’den İstanbul’a götürüldüğünü öğrendim. Serdar Akinan Gazetecidir. Bu yapılanın 2023 Türkiye’sinde yeri yoktur” dedi.

Halk TV’nin aktardığı bilgiye göre, savcılık tarafından soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

Avukatı Serkan Günel ise Akinan’ın “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması ile gözaltına alındığını duyurdu. Akinan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

Günel, “Birazdan ifadeye geçeceğiz. Konu malum Serdar Akinan, Youtube kanalındaki dünkü yayın ve onunla bağlantılı çokça eleştirdiğimiz yeni düzenlenen halkı yanıltıcı bilgiyi yayma suçlaması” dedi.

Akinan’ın Emniyet sorgusundaki ifadeleri ortaya çıktı. Emniyetteki sorguda Akinan’a rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Muhammed Yakut ile ilgili YouTube kanalında yapmış olduğu yayınları soruldu.

Gazete Pencere’de yer alan habere gör,e Akinan’a, Yakut’u nereden tanıdığı ve nerede olduğu yönünde sorular yöneltildi.

Akinan, emniyetteki sorgusunda şunları söyledi:

“Muhammed Yakut isimli şahsı daha önceden tanımam. Kendisini sosyal medya paylaşımlarından gördüm. İddialarını bir gazeteci olarak araştırma ihtiyacı hissettim.

Yaptığım yayınların başka kişi ve hesaplar üzerinden paylaşılıyor olması benim tasarrufumda olan bir şey değil. Yaptığım yayın yüzbinlerce kişi tarafından seyredildi. Ana haber bültenlerinde ve kanallarından benden bahsedilerek bu konu gündeme getirildi. FETÖ ve operasyon medyaları benim adımla yan yana gelecek son yerdir. Burada dile getirdiğim iddialar açık kaynaklardan okuduğum bilgilerin ve gördüğüm belgelerin sentezidir.

Ben Özal’lı yıllarda, çeşitli hükümetler döneminde, darbe ve muhtıra dönemlerinde gazetecilik yapmış biriyim. Maalesef ülkemizde medyanın temel kuralları unutuldu. Biz gazeteciler Anayasa’da belirtildiği üzere özgür, bağımsız kamu adına görev yaparız. Hesap sormak, araştırmak, soru sormak bizim asli görevimizdir.

Ülkemiz tarihin en kritik seçimine giderken bu kadar ağır iddiaların dile getirilmesi bu iddiaların sahibinin sorgulanması ve araştırılması bir gazetecinin asli görevidir. Dolayısıyla ben işimi yaptım ve yapmaya devam edeceğim.”

https://twitter.com/i/status/1648510752414896128

(BirGün)

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Şam’a tarihi ziyaret
Sonraki Makale Tohum Otizm Vakfı 20 yaşında

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
22 Mayıs 2025
GünlükManşet

Aşırı sağcı “kardeşler”

Medya Günlüğü
22 Mayıs 2025
Günlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
21 Mayıs 2025
Günlük

Köşe yazılarından seçmeler

Medya Günlüğü
20 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?