Cuma, 16 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Kremlin’de kritik tören

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 29 Eylül 2022 18:49
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Ukrayna’nın Rusya’ya ilhak kararı alan dört bölgesinin katılımı nedeniyle bugün Kremlin’de her açıdan tarihi ve yedi aydır süren savaşta dönüm noktası olacak bir tören düzenlenecek.

Ülkenin yönetim merkezi olan Kremlin Sarayı’ndaki törenle kısa süre önce ilhakla ilgili referandumların düzenlendiği Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgeleri Rusya’ya katılacak. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in burada yapacağı konuşmada Moskova’nın bundan sonraki siyasetinin ipuçlarını verecek. Söz konusu dört bölgenin ilhakı Rusya’nın Ukrayna’ya ait yerleri kendi topraklarına katmasının dışında anlamlar da taşıyor.

Rusya’nın gerekirse nükleer silah kullanma tehdidi bu bölgelerin ilhakıyla birleştiğinde ortaya bambaşka ve tehlikeli bir durum çıkarıyor. Bu bölgeler artık Rusya toprağı sayılacağı için Ukrayna’nın buraları geri almak için saldırması halinde en azından teorik olarak Rusya’nın nükleer silah kullanma durumu doğabilecek. Rusya’nın nükleer doktrini kendisinin ya da müttefikinin saldırıya uğraması halinde nükleer silah kullanabilmesine olanak veriyor.

İlhak kararını kabul etmeyen Ukrayna’nın bundan sonraki adımı merakla bekleniyor. Çünkü son gelişme Ukrayna’yı iki ateş arasında bırakıyor: Topraklarının ilhak edilmesini kabullenme ya da Rusya’nın olası nükleer silah kullanma seçeneğini göze alma.

Putin imzaladı

Sputnik’in haberine göre, Putin, Herson ve  Zaporijya bölgelerinin bağımsızlığını ve egemenliğini tanıyan kararnameleri imzaladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, referandumların gerçekleştiği Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya’nın Rusya’ya bağlanmasına ilişkin anlaşmaların imzalanacağı törenin bugün Moskova saatiyle 15.00’te (Türkiye saatiyle aynı) Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirileceğini duyurdu. Yasal bilgi portalında yayımlanan Putin’in yeni kararnamesinde, şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası hukukun genel olarak kabul görmüş ilke ve normlarına uygun olarak, Birleşmiş Milletler Kuruluş Anlaşması’nda yer alan halkların eşitliği ve kendi kaderini tayin hakkı ilkesini tanıyarak ve onaylayarak, (ayrıca) 27 Eylül 2022’de düzenlenen referandumda Herson halkının iradesini dikkate alarak, bu kararnameyle; Herson bölgesinin egemenliğini ve bağımsızlığını tanımaya karar veriyorum.” 

Benzer bir kararname  Zaporijya bölgesi için de yayımlandı.

Herson ve  Zaporijya bölgelerinde, Ukrayna’dan ayrılmak ve Rusya Federasyonu’na katılmak için referandum düzenlenme kararı alınmıştı.

Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Germen deyip geçmeyin!
Sonraki Makale Rusya’nın askerî stratejisinde nükleer güç

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Köşe yazılarından seçmeler

Medya Günlüğü
16 Mayıs 2025
GünlükManşet

Bekledi, gelmedi, o da gitti

Medya Günlüğü
16 Mayıs 2025
*Günlük

Depardieu yoldaşın maceraları!

Medya Günlüğü
16 Mayıs 2025
GünlükManşet

Çok konuşulan politikacılar

Medya Günlüğü
16 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?