Hakem;
1- Beşiktaş faulü, özellikle formadan çekmeyi bir taktik olarak kullanmasına rağmen buna izin verdi.
IFAB bunu 12. kuralda “sürekli ve ısrar eden” ihlaller olarak tanımlıyor; hepsi sarı kart olmalıydı. Çünkü amaç faul yaparak taktik avantaj sağlamak.
Fenerbahçeli futbolcuların forması kaç milyon kere çekildi, özetlerde bile var.
Bir tek programda bunu söylemediler çünkü hepsi art niyetli.
2- Vaclav Cherny Archie Brown arkasını dönüp sessiz kalmasına rağmen ısrarla onu tahrik etti, herkes gördü hakem görmedi, rakibe saygısızlıktan sarı görmeliydi. Cherny sonradan sarı gördü. Kırmızı olacaktı.
4- Ederson’un kavga etme amacıyla koşmadığı halde sarı göstermesi, Ederson ve Ake sakatken oyunu devam ettirmesi, Cherny’nin provakasyonunu görmezden gelmesi, yan hakemin görmediği pozisyonda faul, faul, faul diye ortalığı ayağa kaldırması hakemlerin Fenerbahçe’ye karşı iyi niyetli duygular beslemediğini gösteren örneklerdi.
5- Kerem formasından çekildiği halde faul vermedi, oysa rakip formadan çekmeyi taktik bir araç olarak kullanıyordu, Kerem’inki maçta FB formasının belki 1.000 kere çekilmesiydi azı çoğu yoktu, faul sarıydı.
6- Vlahoviç Kante’yi çektiğinde de azı çoğu yoktu, sistemli olarak tüm Beşiktaş takımı formadan çekiyordu, sarı ve atılmalıydı.
Dileyenler IFAB’ın Laws of the Game “persistent foul” için 12. maddeden ya da TFF oyun kuralları 12. madde “fauller ve fena hareketler”den yazdıklarımı teyit edebilir.
Gelelim İsmail Kartal’a;
1- İCK ile çıktı, öyle olmasa Beşiktaş gibi ortalama bir takımı ilk yarıda dağıtır, 2. yarıda Lyon maçı gibi skoru tutardık.
2- Takım çalışmamış, iyi başlayan takım yoruldu ve oyundan düştü. Sezon başından beri düşüyor. Nepotizm kötüdür. Akraba olmak liyakat anlamına gelmez.
3- Greenwood serbest oynuyor ve sağda büyük boşluk bırakıyor, bu sezon resmi maçlarda 9 gol yemişiz 8’i sağdan Beşiktaş da o kanattan 2 gol attı. Hal böyle iken İCK çıktı, Kerem’i ortaya aldı, kondisyon da bitince oyunu tamamen kaybettik. Maça sağda İCK ortada Greenwood ile başlasa maç ilk yarı biterdi, değişiklikte Greenwood’u ortaya alsa yine kaybetmezdik.
4- Gol lazım, Lukaku tüm iyi niyetine rağmen dökülüyor en azından hava topu indiren Vedat oyunda kalsın, yok onu da yapmadı. İlerde top tutamadık. Zaten kondisyonu olmayan yaşlı takımı ezdi genç Beşiktaş.
5- Takım yavaş ve yaşlı. Başkanımız “U23 50-60 milyon euro istiyorlar” diyor Nene’yi futboldan soğuttu.
6- Kenarda öz güvensiz, mum gibi halleri takımın reaksiyon vermesini olanaksız hale getiyor.
7- Neyi doğru yaptı acaba, başkan olmasa Ederson da gitmişti.
Hangisi daha suçlu siz karar verin. Bence hakeme rağmen fark atardık, atamadıysak sorumlusu İsmail Kartal, onu getiren Aziz Yıldırım ve onu seçen kongredir. Çıkış görmüyorum.
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
