Cuma, 4 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Köşe Yazıları

Galatasaray 1 ileri 2 geri

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 1 Ağustos 2022 23:40
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Bülent Kaan Köse

Galatasaray inişli çıkışlı devam eden lig grafiğinde ikinci yarıya başlarken yeni bir sayfa açmak istiyor, Avrupa’da gösterilen “oyun” performansını artık lige de yansıtmak istiyordu. Bu sebeptendir Giresunspor karşılaşması bir çıkış maçı olarak görülüyordu. Maçın taktiksel analizine geçmeden her iki takımı da ayrı ayrı incelediğimi belirtmek isterim.

Hazırsak, başlayalım…

Maç başlangıcında, Giresunspor’un topa sahip olma isteğinin ön planda olacağını bilsem de bunu bu maç özelinde çok fazla gerçekleştiremeyeceklerini düşünüyordum. Savunma çizgisini ön hatta kuran Giresunspor, bu sayede bloklar arası geçişi iyi kapatıyor. İlk çeyrekte de buna şahit olduk. Galatasaray geçiş oyununu oynamakta çok zorlandı. Bölgeler arası geçişte sıkıntı yaşayan Galatasaray’a karşı Hakan Keleş’in öğrencileri ise, katı savunma ile karşılık verince, oyun üstünlüğü tamamen Giresunspor’a geçti. Açıkçası attıkları gole pek şaşırmadım… Hakan Keleş ilk haftadan itibaren aynı şeyi deniyor. Bekler ileri çıkacak, üçüncü bölgede kim olursa olsun ceza sahasında bekleyecek. Kısacası, garanti oyunu seviyorlar diyebiliriz.

Bana soracak olursanız, Galatasaray golden sonra “derin top” oyununa dönebilirdi. Bunun olmayışının iki sebebi var: Birincisi Marcao, ikincisi ise Kerem Aktürkoğlu…. Geriden oyun kurulumunda büyük rolü Marcao üstleniyor. Fatih Terim, buradaki sorunu erken saptayıp aynı rolü Berkan’a verdi ama maalesef oyuncu, bu rolü çok iyi oynayamadı. Art arda gelen mağlubiyetler silsilesinin üstüne Galatasaray, geriye düştüğü her maç motivasyon olarak da sahadan kopuyor. Kabul ediyorum, çok eksik var. Diagne ile Muhammed’in aynı anda olmayışı, Fatih Terim’in kafasındaki planı çok etkiledi.

Asıl plan, Morutan’ı öne atarak, forvet pozisyonunda oynayan oyuncuya alan açmaktı. Muhtemelen bu iki oyuncudan biri oynasa, Babel, yedek soyunacaktı ve kanatlarda Morutan–Halil ikilisine şahit olacaktı. Galatasaray oyunu kuruyor, zaman zaman zorlansa da pozisyonu da buluyor fakat, bir türlü kaleyi düşünemiyor. Bu kıvılcımın atılması için seri galibiyetlere ihtiyaç var. Giresunspor ise, topu ayağından bırakmadığı için sezonun belki de en rahat maçlarından birini oynadı. “Bir deplasman takımı ne yapmalı” sorusunun cevabını arıyorsanız, bu maça bakacaksınız. Galatasaray için işler iyiye gitmiyor. İkinci yarı takım çok etkisizdi. Bu süreç geçici… Ülkemizde buna sabır göstermek de çok zor. Aynı şeyi bir dönem Mancini denemişti, ona da sabredilmedi. Şimdi Fatih Terim deniyor. Beklemek lazım, henüz çok erken.  Ben haftalar geçtikçe, atamayan, üretmekte zorlanan Galatasaray’ın üst üste patlamalar yapacağını düşünüyorum. Peki, sizce önümüzdeki hafta neler olacak?

Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Çin-Sovyet İlişkileri
Sonraki Makale Akkuyu’da ne oluyor?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

*Köşe Yazıları

Avrupa’nın hırsları ve Türkiye

Okay Deprem
3 Temmuz 2025
EditörKöşe Yazıları

Bufalo, bizon ve “bizim manda”

Dr. Nevin Sütlaş
29 Haziran 2025
Köşe Yazıları

İran’da kadınlar, savaş ve rejim

İsmail Boy
25 Haziran 2025
Köşe Yazıları

İran’da sol nasıl kaybetti?

Ulaş Başar Gezgin
24 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?