Pazartesi, 13 Eki 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Mentor

Futbolda etik ve şaibe

Mentor
Son güncelleme: 22 Şubat 2025 17:05
Mentor
Paylaş
Paylaş

Tahkim Kurulu ne karar verir bilmem ama artık yerli hakemler Türkiye’de hiçbir Galatasaray- Fenerbahçe maçını yönetemez.

Çünkü iki kulüp sportif bir anlaşmazlıkta taraf olmuştur, bundan sonraki dönemde yerli hakemlerin bu iki takımın maçını yönetmesi mümkün değildir. FIFA etik kurallarına göre kendisine bağlı kurumlar ve şahıslar arasında “çıkar çatışması” olamaz, olursa bu çatışmayı yaşayan derhal bilgi verip görevden affını istemelidir.

Çıkar çatışması, bir şeyi yaptığınızda veya yapmadığınızda sizin lehinize veya aleyhinize sonuç yaratması beklenen ilişki demektir.

Yani bundan sonra Türk hakemleri bu iki takıma karşı tarafsız olamaz.

Türk hakemliği maalesef adam kayırma, ahbap çavuş ilişkileri derken bir bataklığın içine sürüklenmiştir.

Daha kötüsü, Türk hakemleri ile Galatasaray arasındaki dayanışma ilgi çekicidir. 

Bu durum Fenerbahçe’nin yıllardır anlattığı tezi bırakın doğrulamayı, açıkça ifşa etmiştir.

Hangi hakem olduğu Galatasaray için neden bu kadar fark ediyor?

Fenerbahçe taraftarları diyor ki, “Galatasaray yabancı hakemlerle kötü sonuçlar alıyor.” Rakamlar da bunu doğrular nitelikte.

Gerekçesi ne olursa olsun tarafsız bir yabancı hakeme karşı Galatasaray’ın itiraz etmesi hem geleceğe hem de geçmişe gölge düşürdü. 

Bir de UEFA’nın 5 elit hakeminden birini Fenerbahçe’nin ayarttığını iddia etmeleri daha da komik. Fenerbahçe yıllardır Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eleniyor, eğer söyledikleri gibi olsa Galatasaray Avrupa’da galibiyet yüzü göremezdi.

Buradaki soru Galatasaray’ın neden yabancı hakemden kaçındığı sorusudur. Yıllardır Avrupa’da maç oynuyor, “Yabancı hakemle oynamayız” dediklerini görmedik.

Sonuç ne olursa olsun, Türk hakemlerinin bundan sonra yöneteceği her Fenerbahçe-Galatasaray maçı şaibelidir.

Fotoğraf: tbesf.org

EtiketlendiFutbol
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanMentor
Takip et:
Lafını sakınmayan bir Fenerbahçe taraftarından moda olduğu üzere tarafsız gibi görünmeye çalışan değil, gayet taraflı Fenerbahçe ve Türk sporu, kimi zaman da siyaset ve ekonomi yazıları... Twitter: @mentordiyorki. Eski tarihli yazılara ulaşmak için: https://arsiv.medyagunlugu.com/mentor
Önceki Makale Moskova’da karla mücadele
Sonraki Makale İzmirlilerin kar özlemi

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

Mentor

Taraftar gözüyle Fenerbahçe

Mentor
7 Ekim 2025
Mentor

Ortam pis, futbol kirli, medya satılık

Mentor
29 Eylül 2025
Mentor

Ali Koç ve “akbabalar”

Mentor
22 Eylül 2025
Mentor

Yönetim de yetersiz muhalefet de

Mentor
5 Eylül 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?