Cumartesi, 28 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Serbest Kürsü

Sezon başlarken Beşiktaş

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 7 Ağustos 2023 00:15
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Yine bir futbol sezonu başlamak üzere ve futbolseverlerin büyük kısmı oldukça heyecanlı, özellikle transfer sezonunu agresif geçiren Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları…

Bu yazının konusu olan Beşiktaş’ta ise taraftar ve yönetim arasında ciddi bir gerilim mevcut. Sezon bittiğinde bir çok yorumcunun dile getirdiği konular önümüzdeki sene Beşiktaş’ın işinin çok kolay olduğu, ligin önümüzdeki sene favorisi olduğu çünkü ligi çok iyi futbol oynayarak bitirdiği, özellikle 2 derbi maçını da iyi futbol oynayarak ve farklı yenerek bitirdiğiydi.

Bu yazının yazıldığı tarihte ligin başlamasına birkaç gün kalmasına rağmen eksiklerin tamamlanmaması ise taraftarın sabrını taşırdı. Ne de olsa son yıllarda transferlerin geç yapılması sebebiyle sezon başında puan kayıpları yaşıyor, ligin ikinci yarısında rakiplerinden daha fazla puan alsa da farkı kapatamıyordu.

Bunların üstüne bir de tam transfer edilmek üzereyken Fenerbahçe’ye kaptırılan Dusan Tadic olayı gerçekleşince gerilim çok daha fazla arttı. Bu da sezonun ilk resmi maçı olan Konfederasyon Kupası’nda yönetim aleyhine yoğun protestolara sebep oldu.

Yönetim açısından bakıldığında hızla artan döviz kuru ortamında maaş giderlerinin büyük çoğunluğunun euro bazlı olması; bunun yanında özellikle naklen yayın gelirlerinin iyice dibe vurması ve artık büyük takımların yayın havuzundan aldığı gelir son 5 yılda dolar bazında %75 oranında azalması sebebiyle 5 yıl önce naklen yayından 34 milyon dolar alan Beşiktaş’ın geliri 8 milyon dolara kadar düşmüş durumda.

Taraftar ise 2023’ün Ocak ayında stadyum sponsorluğu anlaşmasının Vodafone ile uzatılmayacağı belliyken hâlâ bir sponsor bulamamış olan yönetimin bu dünyanın sayılı lokasyonlarından birinde yer alan stadyumu değerlendirememesini tam bir beceriksizlik olarak nitelendiriyor.

Oyuncu satamayıp bütçe oluşturulamaması da bir başka ciddi eleştiri konusu. Taraftarın fiyatı 3,5 katına çıkan kombinelerini yenileyerek elinden geleni yaptığı ve yönetime ciddi destek verdiği söylenebilir. Yönetim hedeflediği kombine sayısına ulaşmış olacak ki satışları sona erdirdi.

2024 yılı ocak ve şubat aylarında düzenlenecek Afrika Şampiyonası da Beşiktaş’ın başını ağrıtacak bir başka önemli sorun. Takımın omurgasını oluşturan Aboubakar, Ghezzal, Muleka, Onana, Masuaku, Amartey ve Colley 7 maç kadar takımda olmayabilirler. Bu oyunculardan Onana dışındakilerin ikamesi de ayrı bir sorun. Takımdaki stoperler Afrika Şampiyonası’na giderken Türk stoperlerin ikisi de uzun süreli sakat, Ghezzal’ın alternatifi henüz yok, Masuaku’nun yedeği Umut Meraş taraftardan tepki gördüğü için takımdan ayrılmak istiyor, yani kadro mühendisliği şu anda ciddi sıkıntılı.

Bu kadar sıkıntıdan bahsettikten sonra biraz da olumlu durumlardan bahsedelim…

Hâlâ transfer edilebilecek yabancı kontenjanı açık, Konfederasyon Kupası’nda sahada eksiklere rağmen iyi bir oyun ortaya koyuldu, sakat olan Cenk, Ghezzal ve Tayyip Talha takıma katılacak, en az 3 yabancının daha gelmesini bekleniyor. Beklenen yabancı oyuncular da gelince takım bir hayli kuvvetlenmiş olacak.

Yönetim daha önce yaptığı gibi 1 Eylül’de Avrupa’da transfer sona erdikten sonra Türkiye’de 1 haftalık ek süreyi başarılı değerlendirerek oldukça iyi transferler yapabilir. Önceki dönemlerde Ghezzal ve Talisca transferleri bu dönemlerde yapılmıştı.

Genç oyuncular Demir Ege ve Semih’ten beklentiler de büyük, hatta Semih ilk Avrupa kupası maçında oyunda 10 dakika kalmasına rağmen golünü attı.

Önceki gün açıklanan sezonun ilk şampiyonluk bahislerinde son şampiyon Galatasaray’ın oranı 2,65, Fenerbahçe’nin ise 2,80. Transferlerini neredeyse bitiren bu takımların karşısında Beşiktaş’a 3,20 oran verilmesi Beşiktaş’ın transferlerden sonra şampiyonluk yarışında çok daha kuvvetli olacağının kanıtı.

Burak Alparslan

Fotoğraf: bjk.com.tr

EtiketlendiFutbolSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Akbelen’de asıl mesele
Sonraki Makale Medyadaki ‘garip’ hatalar

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

ManşetSerbest Kürsü

Bir Tweet’le tetiklenen kaos

Dr. Nil Gönce
28 Haziran 2025
ManşetSerbest Kürsü

Tarihin sıfır noktası

Yasemin Özben
28 Haziran 2025
ManşetSerbest Kürsü

İnsanı “ezen” katedral

Alper Eliçin
28 Haziran 2025
EditörSerbest Kürsü

Dini otorite her şeyi bilir mi?

Halil Ocaklı
28 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?