Pazar, 9 Kas 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

Moskova’dan Ankara’ya ‘Kırım’ tepkisi

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 2 Ocak 2023 00:00
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Fuad Safarov, Moskova

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB ) Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf’un Kırım Tatarları ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Düzenlediği basın toplantısında, yöneltilen bir soru üzerine Zaharova, Yusuf’un 22-25 Aralık tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen Kırım Tatar sorununa yönelik konferansta yaptığı açıklamasını, “Uygunsuz ve ikili ilişkilere zarar verici” olarak nitelendirdi.

Zaharova, “Rusya’da aşırılık yanlısı olarak tanınan Kırım Tatar Halkı Meclisi’nin Rusya karşıtı geleneksel açıklamaları kimseyi şaşırtmıyor… Tabii ki, Sayit Yusuf’un “Meclis” provokatörlerini takip etmesi ve bir sonraki benzer etkinliğin Bahçesaray’da düzenlenmesi arzusunu dile getirmesi üzücü” dedi.

Zaharova, “Türkiye Cumhuriyeti yürütme erkinin resmi temsilcisinin Rusya Federasyonu’nun egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bu açıklamalarını uygunsuz, açıkça zararlı olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Moskova’nın, “Açık şekilde Rusya karşıtı faaliyetlerde bulunan Meclis gibi aşırılık yanlısı örgütlerle flört etmenin kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

Bu tür açıklamaların Rus-Türk ilişkilerine zarar verdiğini savunan Zaharova, “Bir kez daha tekrarlıyoruz. Bu tür söylemler ikili ilişkileri zedeliyor. Rusya ile Türkiye arasında karşılıklı yarara dayalı bir ortaklığın kapsamlı bir şekilde geliştirilmesi için iki devlet liderinin izlediği çizgiyle çelişiyor” dedi.

“Kırım’da olup bitenler ve orada yaşayan tüm milletlerden vatandaşların yaşamları hakkındaki gerçeği içtenlikle öğrenmek isteyen dostlarımızı, Bahçesaray da dahil olmak üzere bu misafirperver cumhuriyette görmekten her zaman mutluyuz” diyen Zaharova, “Türk arkadaşlarımızı da oraya davet ediyoruz. Sayit Yusuf Bey Bahçesaray’ı ziyaret etmek istiyorsa, aşırılık yanlısı yapılarla değil, bunun nasıl yapılacağı konusunda kendisini memnuniyetle bilgilendirecek olan Rusya Federasyonu’nun devlet yapılarıyla iletişim kurmalıdır” sözleriyle YTB Başkan Yardımcısı’nı bölgeye davet etti.

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Yeni bir ‘muhalif’ gazete
Sonraki Makale Aslan burcunun olumsuz yönleri

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

*MG Özel

Unutmadık, unutmayacağız…

Medya Günlüğü
9 Kasım 2025
MG Özel

Bilal Erdoğan’dan Rusya açıklaması…

Fuad Safarov
5 Kasım 2025
MG Özel

Türkler Nâzım’a koşuyor

Fuad Safarov
2 Kasım 2025
MG Özel

Ekim ayında çok okunanlar

Medya Günlüğü
1 Kasım 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?