Salı, 17 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Diken’de tepki istifası

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 6 Haziran 2023 16:13
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Diken yazarı Levent Gültekin’in 5 Haziran’da köşesinde yayımladığı “CHP Alevi olursa” başlıklı yazısı tepkilere yol açtı ve aynı sitede yazan Dağhan Irak, Gültekin için, “mezhepçi fanatik” ifadesini kullanarak yazılarına son verdi.

Diken’in Ankara temsilcisi Altan Sancar da yazıya tepkisini, “Levent Gültekin yarın bir gün CHP Genel Merkezi’nde Alevi yöneticilerin kapısını işaretleyerek ‘Aha bakın bu da Alevi, ben haklıyım’ derken yakalanırsa şaşırmam” sözleriyle gösterdi.

Gültekin, dünkü köşesinde “CHP Alevi olursa” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, “CHP Alevi partisine dönüştükçe, yani o gençlerin yaşadığına benzer olaylar yaşandıkça, giderek oy kaybeder ve nihayetinde belediyeleri de kaybedecek bir aşamaya gelir” diyen Gültekin, “Tekrar edeyim: Alevi vatandaşlarımızın yoğunlukla oy verdiği bir partinin yönetiminde etkin bir şekilde söz sahibi olmak istemesini gayet anlaşılır ve haklı buluyorum. Ama bu yöntemin hem onlara hem de Türkiye’ye zarar vereceği kanaatindeyim” görüşünü savundu.

Gültekin, yazısının sonunda şunları söyledi:

“Siyasetteki sorunun çözümü için toplumun her kesiminden insanların olduğu, gençlerin ve kadınların ağırlıkta olduğu, gerçekten, eşitlikçi, özgürlükçü yeni bir parti kurulması gerekiyor. Yoksa CHP’deki Alevi tartışması ve bunun yaratacağı ayrışmanın zararını bütün bir ülke olarak hepimiz göreceğiz. Diğer taraftan göreve başlama töreninde, ‘Gelin canlar bir olalım’ diyerek birlik çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu birlik çağrısını lafta bırakmayıp Alevilere uygulanan ayrımcılığı fili olarak ortadan kaldırarak göstermesini umuyorum. Türkiye’nin iç huzuru, selameti, toplumsal barışı için bu haksızlığın, hukuksuzluğun giderilmesi gerekiyor.”

Diken yazarı Dağhan Irak, Gültekin’in kaleme aldığı “CHP Alevi partisi olursa…” başlıklı yazıya tepki göstererek, “Diken’in artık bu mezhepçi fanatiğin tehlikeli zırvalarına platform sağlamaktan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Irak, daha sonraki Twitter paylaşımında da, “İnsanların Alevi olduğu için katledildiği bir ülkede, iki anekdota dayanarak mezhep tahrikçiliği yapmak için ya ajan provokatör ya geri zekalı olmak gerekiyor. Levent Gültekin zeki bir adam” diye ekledi.

Gültekin ise Irak’ın ‘mezhepçi’ suçlamasına isim vermeden, “Bu yazımdan, ayrımcılık, mezhepçilik, nefret çıkaranların tek bir kaynağı var, kötü niyet. Baştan sona Alevi toplum kesimine yapılan haksızlıkları anlattığım bir yazıdan Alevi düşmanlığı çıkarmak… ne diyeyim ki…” sözleriyle tepki gösterdi.

(Medyaradar)

EtiketlendiMedyaSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Osman Kavala belgeseli
Sonraki Makale ‘Notre Dame’ın Kamburu’ kim?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
17 Haziran 2025
GünlükManşet

Kazananlar ve kaybedenler

Medya Günlüğü
17 Haziran 2025
GünlükManşet

Çok konuşulan siyasetçiler

Medya Günlüğü
17 Haziran 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
17 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?