Perşembe, 22 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 30 Nisan 2025 06:45
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

65 yıldır süren demokratik direniş-Emre Kongar (Cumhuriyet)

“28 Nisan 1960, iktidar milletvekillerinden kurulan 15 kişilik bir “Tahkikat Encümeni”ne, hem sivil hem askeri mahkemelerin yetkilerini veren yasanın, Resmi Gazete’de ilan ve İstanbul Üniversitesi’nde protesto ediliş tarihidir!

Bu encümen hem savcı hem yargıç yetkileriyle de donatıldı. Yani hem suçlayacak hem de hüküm verecekti.

Üstelik kararlarının temyizi de yoktu.

Amacı “muhalefetin ve basının yıkıcı, gayri meşru ve kanun dışı faaliyetlerinin tahkik edilmesi” idi.

Böylece Çok Partili Rejim’in ilk Anayasal darbesi yapıldı.

Yasa Resmi Gazete’de yayımlandığı aynı gün İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından Üniversite’de ve Beyazıt Meydanı’nda demokratik bir direnişle protesto edildi.

Demokratik direniş, ertesi gün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam ettirildi.”

Türkiye Rum Kesimi’ni tanır mı?-Deniz Zeyrek (Nefes)

“Kıbrıslı bir arkadaşım dün bir haber bağlantısı göndermişti.

Açtığımda Kıbrıs Postası’nın haberiyle karşılaştım.

Başlığı şöyleydi:

“Güney Kıbrıs, Türk limanlarının açılmasına ilişkin teklifi doğruladı.”

Başlığı okur okumaz geçen hafta NEFES Ankara Haber Müdürü Mahmut Aydın’la konuştuğumuz bir kulis aklıma geldi.

Mahmut, bir AK Parti milletvekiliyle (adı bende saklı) sohbetini aktarıp Ankara’nın Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımaya hazırlandığını söylüyordu.

Ben de yıllarca diplomasi muhabirliği yapmış biri olarak “yok daha neler” diyerek kulis bilgisinin yanlış olabileceğini söylüyordum.

Bu arada bir dip not düşeyim:

Biz bu sohbeti yapmadan kısa süre önce Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan Kıbrıs’taki Rum Yönetimini Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanıyacaklarını, Rum Kesimine Büyükelçilik açacaklarını açıklamıştı.”

İmamoğlu’nun ‘köstebeği’ kim?-Mahmut Övür (Sabah)

“Meşhur atasözümüzle başlayalım: “Sakla samanı, gelir zamanı.”

Ekrem İmamoğlu da herhalde bu inançla sakladığı her şeyi jammer’ların arkasına gizlemeye çalışıyor.

Olay malum: Bir belediye başkanı düşünün; yanında “kafa koparıcılar”, “kasacılar”, “kasiyerler” dolanıyor ama mesele o değilmiş gibi, sinyal kesici jammer’larla toplantı yapıyor, kameraları kapattırıyor, sonra da “Her şey çok güzel olacak” diye afra tafra yapıyor.

Suçüstü yakalansa bile sorun yok! Emanetçi siyasetçiler, maaşlı medya kahramanları ve her tahmini yalan çıkan “aydın bozuntuları” yine çığlık çığlığa onu savunmaya hazır.

En başta da CHP Genel Başkanı Özgür Özel paralıyor kendini.

Öyle bir sahip çıkıyor ki, sanki jammer’la değil de kahramanlık madalyasıyla dolaşıyor: “Tayyip Bey’in peşinde de jammer vardı, Ekrem Bey’in peşinde de var!”

Pes doğrusu!”

Hak, Hukuk, Adalet… Kin, intikam, nefret!-Umur Talu (T24)

“Mahkumiyetlerin ve tutuklamaların “kanun dışı” bir ikinci yüzü var. Esasında esaslı esas yüz olarak herhalde tek yüzlü veya yüzsüz.

Misal, Selahattin Demirtaş: Şu veya bu kanunla, o veya bu gerekçeyle mahkum edildi, yıllardır hapiste. Fakat “esas suç” 2015 haziran seçimleri öncesinde, başkanlık sistemi arifesinde “Seni başkan yaptırmayacağız” kampanyası. O kampanyayla partisinin dışındaki kesimlere de uzandı, oylarını arttırdı, en önemlisi 13 yıllık AKP iktidarını, tek partiyi ilk kez tek başına çoğunluktan düşürdü. Yapmasaydı! Sonra Ankara Garı, Suruç katliamları (Davutoğlu hala anlatamıyor) ve yenilenen seçimle AKP tek başına iktidar, sonra da Demirtaş tek başına mahkum! “Esas suç” bu mu!

Misal, Gezi mahkumları: Şu veya bu kanunla, o veya bu gerekçeyle mahkum edildiler. Fakat “esas suç” başta Taksim, Türkiye’nin çok yerinde binlerce binlerce insanın “iktidara karşı” eylem yapabilmesiydi ve binlerce binlerce mahkum olamayacağı için, “her şeyin başı” diye seçmeler yapılmış olmalı! Çok ilginçtir, en doğru yorumlardan biriyle ve iktidarı uyararak “Gezi’yi destekleyen” Bahçeli masum kaldığı gibi iktidar ortağı da oldu. Desteklediklerinden kimileri mahkum, o ise olabildiği kadar iktidar!”

Erdoğan’ın yeniden seçilme projesi-Taha Akyol (Karar)

“Savcılık bu defa İBB’ye karşı ikinci dalga operasyonunu hafta sonunda yaptı. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun dahil, 47 kişi gözaltına alındı.

19 Mart Çarşamba günü İmamoğlu ve arkadaşlarının tutuklanması üzerine 41 lirayı gören doları dizginlemek için bir ayda 50 milyar dolar harcamak zorunda kalmıştı.

Şimdi gözaltılar hafta sonuna yapıldı, borsa ve bankalar kapalıydı.

Hatırlarsınız, Cumhurbaşkanı da piyasaları sarsacak bakan değişikliklerini cuma geceleri yapardı. Bankalar, borsalar kapalı, pazartesiye de ortalık sakinleşir diye düşünülüyor.

Yolsuzluk ve terör soruşturması diye kamuoyuna takdim edilen ve Cumhurbaşkanı tarafından da “turpun büyüğü” olarak önceden ifade edilen soruşturmaların ekonomide bu kadar tahribat yaratmasının sebebi, yargının siyasallaştırılmış olmasıdır.”

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Avrupa Nazizm’i rehabilite ediyor 
Sonraki Makale Türk dış politikasında ne oluyor?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
22 Mayıs 2025
GünlükManşet

Aşırı sağcı “kardeşler”

Medya Günlüğü
22 Mayıs 2025
Günlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
21 Mayıs 2025
Günlük

Köşe yazılarından seçmeler

Medya Günlüğü
20 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?