Cumartesi, 28 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Biden arada kaldı

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 10 Ekim 2023 00:45
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Hamas’ın saldırısı ve İsrail’in “savaş hali” ilan etmesiyle Orta Doğu yeniden kaosa sürüklenirken, Biden yönetimi açısından 2024 seçimleri arifesinde Ukrayna krizi yüzünden zaten zorlu geçen bir dönemin daha da kritik bir aşamaya yükseldiği yorumları güçleniyor.

ABD ve Avrupa basınından, “İsrail’deki savaş Biden’ın 2024 dış politika durumunu test ediyor. Ukrayna ile İsrail arasında, aynı anda iki müttefike destek verilmesi gittikçe güçleşecek. Biden iki büyük kriz arasında sıkışacak” değerlendirmeleri daha şimdiden ön plana çıkmaya başladı.

Batı basınına yansıyan ilk yorumlardan özetler şöyle:

NBC: “ABD’deki başkanlık yarışları normalde uzak ülkelerdeki krizlere bağlı değildir, ancak Ukrayna’daki savaşın ardından şimdi de İsrail’de patlak veren silahlı çatışma, Joe Biden’ın dış politika uzmanlığının dünyayı daha güvenli hale getirdiği yönündeki iddiasını zayıflatma tehlikesi taşıyor. Dış politika alanında yetkinliğiyle övünen Biden, şimdi siyasi muhaliflerinin, küresel sorunların onun döneminde çoğaldığı yönündeki suçlamalarıyla karşı karşıya. Zaten anketler Amerikalıların, Rusya ile yürüttüğü ezici savaşta Biden yönetiminin Ukrayna’ya silah sevkiyatına karşı çıkmaya başladığını gösteriyor. Biden Ukrayna ile İsrail arasında zor dönemde.”

Business Insider: “Önde gelen Amerikalı uzmanlar, ABD dış politikasında tüm dikkatler Ukrayna’ya yoğunlaşmışken İsrail’deki savaş durumu tümüyle değiştirecek. Ukrayna’ya silah tedarikine katılan İsrail artık kendi dertleriye uğaraşacak. Diğer yandan silah rezervleri ve bütçe desteği Ukrayna için bile azalan ABD, şimdi stratejik müttefiği İsrail’e destek olmak zorunda. Washington, istemese de Tel Aviv ile Kiev arasında bir tercih yapmak zorunda kalacağı noktaya sürüklenebilir.”

Guardian: “Ukrayna savaşı artık yeni bir aşamada. Biden ABD’nin pozisyonunu yeniden düşünmeli. Ne yazık ki Biden için Ukrayna’yı ‘ne kadar sürerse sürsün koşulsuz destek’ sınırlarına ulaşıldı. ABD ve Avrupa’nın Ukrayna kuvvetlerine sağladığı muazzam miktardaki gelişmiş silahlara rağmen, Rusya bu takvim yılında Ukrayna’dan daha fazla toprak elde etti. Ukrayna’nın en büyük uluslararası destekçisi ABD’nin siyasi desteği, Trump gelecek yıl yapılacak seçimlerde iktidara dönmese bile, yakın vadede artık garanti değil. Joe Biden için artık seçim yapma zamanı geldi. Biden yönetimi Ukrayna’yı silahlandırdığı kadar savaşı bitirmeye de uğraşmalı.”

CNN: “Biden’ın tüm dünyada ABD’nin liderliğini yeniden kurma vaadi, yurtdışında yeni bir savaşın patlak vermesiyle yeni bir sınava giriyor. İsrail’de savaşın patlak vermesiyle birlikte Başkan Biden, Washington’un zaten felç olduğu bir anda dünyanın iki bölgesindeki çatışmalarla boğuşur hale geliyor. Ukrayna’daki savaşın ikinci yılına girmesi ve sonunun görünmemesiyle birlikte, son anketler Amerikan halkının Ukrayna’ya daha fazla silah sağlanmasına verdiği desteğin zayıflamaya başladığını gösterdi. Reuters/Ipsos’un bu ayın başlarında gerçekleştirdiği bir anket, ankete katılanların yüzde 41’inin Washington’un “Ukrayna’ya silah sağlaması gerektiği” görüşüne katıldığını gösterdi. Bu oran Mayıs ayındaki yüzde 46’ya göre düşüş gösterdi.”

(TurkRus.Com)

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Ankara’nın KKTC hataları
Sonraki Makale 8 soruda Hamas

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Tanımadığımız Cüneyt Arkın

Cenk Başlamış
28 Haziran 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
28 Haziran 2025
Günlük

Sedat Ergin Oksijen’de

Medya Günlüğü
27 Haziran 2025
EditörGünlük

“Haber alma hakkını engellemeyin”

Medya Günlüğü
27 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?