CHP’nin genel başkanlık koltuğuna mahkeme kararıyla dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ve BirGün gazetesi çalışanları arasında gerginlik yaşandı.
BirGün’de yapılan “İhanetin 16 yılı” başlıklı haberde “CHP’nin eski genel başkanının bir rejim aparatı olarak ana muhalefetin başına geçmeye heveslendiği bugünlerde, geçmiş genel başkanlık döneminde iktidara sunduğu katkıları okurlarımıza hatırlatıyoruz” denildi.
Söz konusu haberi alıntılayan Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından Ali Haydar Fırat, “Bir not: sayın Kemal Kılıçdaroğlu Birgün okumuyor. Gazetenin bu hale gelmesinden derin üzüntü duyuyor… Ne zamandan beri siyasal bir çözümlemeyi hakaretle süslüyorsunuz? Siz hangi bağışın, reklamın, “desteğin” aparatı oldunuz da Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘aparat’ diyebiliyorsunuz? Ha gayret, Ekrem Bey’den yeni bir Terzi Fikri çıkaracaksınız… Çok yazık…” dedi.
BirGün çalışanı gazeteci Timur Soykan Fırat’ın bu sözlerine “Zübüklerin BirGün gazetesini okumamasından normal ne olabilir. Haber değeri bile olmayan bir bilgi. Zaten onların Saray yandaşlarıyla aynı bataklıkta olduğunu biliyoruz” diye yanıt verdi.
Soykan’a cevap veren Ali Haydar Fırat ise “Sevgili Timur Soykan, bu benim inebileceğim bir seviye değil. O yüzden büyük bir hayal kırıklığı ile cevap vermemeyi tercih ediyorum. Belki Birgün bize bakacak yüzünüz olsun…” dedi.
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
