Cuma, 4 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

‘Asıl mesele yabancı sermaye’

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 15 Temmuz 2023 00:23
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Medyascope TV’de Çiçek Kösedağ, Vilnius’ta yapılan son NATO zirvesini ve Türk-Rus ilişkilerine yansımalarını dış politika analisti ve Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer’le konuştu.

Sezer, Türkiye’nin İsveç’in İttfak’a üyeliğinin TBMM’de onaylanmasının önümüzdeki aylarda atılacak adımlara bağlı olduğunu söyledi ve “Bu süreçte Batı’dan Türkiye’ye finansal anlamda bir giriş olacak mı? Ben asıl konunun bu olduğunu düşünüyorum. Erdoğan yabancı sermaye çekmek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Rusya’nın İsveç’le Finlandiya’ya Türkiye’nin “yeşil ışık” yakması konusuyla fazla ilgilendiğini düşünmediğini belirten Sezer, “Bu iki ülkenin NATO üyeliğinin kendileri için tehdit olduğunu başından beri söylüyorlar zaten” diye konuştu.

Türkiye ile Rusya arasında son dönemde her zamankinden fazla bir karşılıklı bağımlılık ilişkisinin geliştiğini söyleyen Sezer, ilişkilerin mali anlamda bir sıçrama kaydettiğini, seçim öncesinde Botaş’ın doğal gaz borcunun ertelenmesiyle en azından 12 milyar dolarlık bir paranın Türkiye’de kaldığını anlattı.

Türkiye’nin Azov Taburu komutanlarını Ukrayna’ya iade etmesinin ilişkilerde kalıcı bir hasar yaratmayacağını belirten Sezer, “Asıl mesele Putin’in ziyareti. Ruslar ısrarla ziyaret takvimi belli değil diyor, Erdoğan ise ısrarla ağustosta geleceğini söylüyor” dedi.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

EtiketlendiRusyaSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Kıbrıslılar soruyor: Bize ne düşecek?
Sonraki Makale Osman niye sultan olarak anılmaz?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

TGC’den RTÜK açıklaması

Medya Günlüğü
4 Temmuz 2025
GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
4 Temmuz 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
4 Temmuz 2025
EditörGünlük

Suriye Rusya’dan uzaklaşıyor

Medya Günlüğü
3 Temmuz 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?