12.9 C
İstanbul
19 Nisan 24, Cuma
spot_img

‘Besleme’ basın

Nicola Zaniola umut vadeden genç bir İtalyan futbolcu ancak son dört sezonun ikisinde sakatlık nedeniyle oynayamamış, iki kez çapraz bağlarını koparmış ve en son yaşadığı sakatlık da depresyon.

Roma ve Mourinho gibi genç oyunculara fırsat vermeyi seven bir teknik direktörün takımında tutunamamış. Bournemouth teklifini oyuncunun şımarıklıkları nedeniyle son anda geri çekmiş, Milan risk gördüğü için çok düşük bir teklifte bulunmuş, taraftarla sorun yaşamış, duygusal olaylardan çabuk etkileniyor. Kısacası tam anlamıyla riskli bir transfer, üstelik Roma satmak için her türlü kolaylığı göstermiş!

Bir kulübümüz Yusuf Demir transferinden Rapid Wien’e olan borcunun, hem de ilk taksitini ödeyememiş ve Rapid Wien o kulübü UEFA’ya şikayet etmiş.

Bu iki olayın kahramanı Fenerbahçe olsa günlerce manşetlerden inmez, başta Fenerbahçe taraftarı Ali Koç ve yönetime koro halinde küfrederdi.

Spor medyası 4 kirli hakemi de tartışmadı.

Bütün bunlar tesadüf olamaz, bunca insan varken öne çıkan insanların tamamının bu olayları yok sayması sadece “besleme basın” kavramı ile açıklanabilir.

Madem medya besleme ve Ali Koç ülkenin en zengin adamı, ortam böyleyken istese gazeteci değil, kendine medya satın alabilir. Hepimiz biliyoruz gazetecilerin sponsorluk diye attıkları taklaları. Peki neden satın almıyor? Çünkü bu paraya ilişkin bir konu değil, tamamen ahlaki bir sorun; ülke öyle bir hale geldi ki ahlak dediğimde başta Fenerbahçe taraftarı herkesin bana güldüğünü biliyorum.

Oysa o kadar önemli ki Fetö, derin devlet, kupa kazanma falan derken toplum olarak değerlerini kaybediyorsun, ahlakın bozuluyor, çürüyorsun. Değerlerini kaybettiğinde hiç vicdanın sızlanmadan fay hattının üzerine malzemeden çalınmış depreme dayanıksız evler yapıp parayı cebine atıp enkaz altında sönen on binlerce yaşamı düşünmeden keyfine bakıyorsun.

İşte futbol aracılığı ile ülkeye empoze edilen ahlaksızlığın neden olduğu yıkım budur.

İşin içinde misyoner, Fetö, derin devlet, tarikat olması hiç de şaşırtıcı değildir, amaç tam da budur. Toplumu yok etmek için ortak değerleri yok edip insanları fırsatçı birer asalağa dönüştürmek en etkili yoldur.

Fenerbahçe ve Ali Koç gazeteci satın almaz çünkü her ikisi de Atatürk döneminde yaratılan çağdaş entelektüel kültürün parçasıdır ve ikisi de bugünün gözde kavramlarından değildir. Tarikat, cemaat ilişkileri yoktur.

Şampiyonluk 4 kirli hakem ve satın alınmış bir medya ile gelecekse hiç şampiyon olamayan Fenerbahçe taraftarı olmayı yeğlerim.

Yalnız dikkatli olun, o kupalar yarın en büyük utancınız olabilir.

Mentor

Lafını sakınmayan bir Fenerbahçe taraftarından moda olduğu üzere tarafsız gibi görünmeye çalışan değil, gayet taraflı Fenerbahçe ve Türk sporu, kimi zaman da siyaset ve ekonomi yazıları... Twitter: @mentordiyorki. Eski tarihli yazılara ulaşmak için: https://arsiv.medyagunlugu.com/mentor

Mentor
Lafını sakınmayan bir Fenerbahçe taraftarından moda olduğu üzere tarafsız gibi görünmeye çalışan değil, gayet taraflı Fenerbahçe ve Türk sporu, kimi zaman da siyaset ve ekonomi yazıları... Twitter: @mentordiyorki. Eski tarihli yazılara ulaşmak için: https://arsiv.medyagunlugu.com/mentor

İlginizi Çekebilir

4,757BeğenenlerBeğen
666TakipçilerTakip Et
11,281TakipçilerTakip Et

Popüler İçerikler