16.8 C
İstanbul
29 Mart 24, Cuma
spot_img

Ödüllü karikatürler sergisi

“Karikatürün Oscarları” olarak anılan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan eserler Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 2022 yılında 63 ülkeden 564 karikatürist bin 531 eseriyle katıldı.

Antonio Antunes’in (Portekiz) başkanlığında, Ercan Akyol (Türkiye), Fawzy Morsy (Mısır), Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Türkiye), Liza Donnelly (ABD), Marlene Pohle (Arjantin), Piyale Madra (Türkiye), Pol Leurs (Lüksemburg) ve Tan Oral (Türkiye) gibi dünya çapında ün kazanmış karikatür ustaları ve sanatçılardan oluşan uluslararası jüri, ön elemeyi geçen 30 ülkeden 76 karikatüristin 93 eserini değerlendirdi.

Değerlendirme sonucu, Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İkincilik ödülüne İranlı sanatçı Mahmood Nazari’nin, üçüncülük ödülüne de İtalyan sanatçı Marco De Angelis’in eseri layık görüldü.

‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Ödülü Fethi Gürcan Mermertaş’a verildi. Seçici Kurul ayrıca Hırvatistan’dan Nikola Listes, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Şevket Yalaz’ı Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sergilenecek karikatürler 31 Ocak’a kadar görülebilir.

(Gazete Kadıköy)

Medya Günlüğü

Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, dilediği konuda özgürce yazmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Medya Günlüğü
Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, dilediği konuda özgürce yazmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

İlginizi Çekebilir

4,757BeğenenlerBeğen
666TakipçilerTakip Et
11,281TakipçilerTakip Et

Popüler İçerikler