17.9 C
İstanbul
24 Nisan 24, Çarşamba
spot_img

Akrep burcunun olumsuz yönleri

İlhan İlmenöz

Nihayet bu yazı dizisinin sonuna geldik. Yay burcu ile başlayan burçlara pislik atma ve kötüleme serüveni Akrep burcu ile sona eriyor. Biliyorum burçlar sisteminde Akrep en sonda değil ama kendi burcum ile başladığım için onlar sona kaldı.

Bu seriye başladığımızdan beri neler oldu neler… Küsenler, kırılanlar, darılanlar, kızanlar, sosyal medya hesaplarımı takipten çıkanlar, “yok yazdıkların doğru değil hepsi uydurma” diyenler, “evet aynen beni anlatmışsın” deyip kutlayanlar ne ararsanız vardı. Bakalım Akrepler ne diyecek bu yazılanlara.

Neyse uzatmadan geçelim Akrep’leri de gömmeye, toplaşın bakalım Akrep’ler sıra size geldi, unuttum sanmayın. Her şeyden önce en tehlikeli, en pis burçlardan biridir Akrep, onlarla arkadaşlık yaparken çok dikkatli olmalısınız. Öncelikle çok kindar ve intikamcı olurlar. Soğukkanlılık ve şüphecilik başlıca özelliklerindendir.

Akrepler hiçbir koşulda intikamdan vazgeçmez, yanlışlıkla dahi olsa en küçük hatanızda bile sizi affetmezler. Hatta süründüğünüzü, rezil olduğunuzu görmeden peşinizi bırakmazlar. En kötü özellikleri de tartışmasız olarak acımasızlıklarıdır.

“İntikam soğuk yenen bir yemektir” sözü adeta bunlar için söylenmiştir. Bazen yaptığınız bir yanlışın cezasını vermek için günler, haftalar boyu beklerler. Tam siz unuttu zannederken bir kabus gibi nefeslerini ensenizde hissedersiniz. İşte o anda intikamlarını en acı bir şekilde alırlar ve sizi yaşlı gözlerle ortada bırakırlar.

Akrep burcu insanları genel olarak güven problemi yaşarlar. Olaylara şüpheci yaklaşırlar. Sürekli birileri ona ihanet edecekmiş gibi hissederler. Akreplerin uyum sorunu olduğu bir gerçektir, sıradan bir ortama bile alışmaları pek kolay olmaz. Yalanı hiç sevmezler, kızdıkları zaman patlamaya hazır bir yanardağ gibidirler.

Bu burçtaki insanlar kuşkulu, kuruntulu ve  çok evhamlıdırlar. Sürekli geleceği düşünüp kendi kendilerini yeyip bitirebilirler. Bu yüzden de bazen anın tadını çıkarmak yerine hayatı kendilerine zehir ederler. Kimseye güvenmezler, her an birileri onları zarara uğratacakmış gibi hissederler.

Şimdi efendim bu Akreplerin en büyük özelliklerinden biri de çok kıskanç olmalarıdır. En başta sevdiklerini çok kıskanırlar. Kıskançlık için herhangi bir neden bulmalarına gerek de yoktur. Çünkü kafalarında oluşturdukları felaket senaryolarına sadece kendilerinin inanmış olmaları yeterlidir. Bu senaryolar gereği sevgililerine getirdikleri kısıtlamalar ve yasaklar ile onlara adeta bir mahkum hayatı yaşatırlar. Siz siz olun bir Akrep’le ilişkiye başlamadan önce bu dediklerimi bir kez daha düşünün.

Uç noktalarda hareket etmeyi severler. Yaşama ilgileri ve hevesleri oldukça yüksektir. Pratik zekalı ve açık sözlüdürler. Kendilerine sürekli zor hedefler koyup bu hedefleri gerçekleştirmek için uğraşırlar. Akrep burçları oldukça hırslı ve kararlıdır, amaçladıklarından daha azına razı olmazlar ve amaçlarına ulaşana kadar çabalamaya da devam ederler. Çekici bir kişilikleri olduğu için karşılarındakileri kolayca ağlarına düşürebilirler.

Akrep burcu insanlarının bir başka özelliği de kontrol manyağı olmalarıdır. Çevrelerindeki herkesi ve her şeyi kontrol etmeyi severler. Kendilerine danışılmadan birileri bir işe kalkışırsa çok sinirlenir, tuhaf ve aşırı tepkilerde bulunurlar. Bu konuda aile bireylerine bile toleranslı davranmazlar. Olayları kontrol edemedikleri zaman sinirli ve gergin olurlar.

Annesi veya babası Akrep burcu olan çocuklara inanın çok acırım. Çünkü sürekli olarak onları yönlendirip, kontrol ederler. Ayrıca her an  tepelerinde olup ne yapıyor, kimle konuşuyor merak edip durmadan sorguya çekerler.

Başka bir yönleri de, asla hatalarını kabullenmeme huyları vardır. Genelde bir olay karşısında hep karşılarındaki insanları suçlayıp hatayı kendilerinde aramazlar. Çünkü onlar her konuda mükemmel oldukları için yanlış yapma durumları olamaz.

Onlar kendilerini mükemmel görse de karmaşık ruh halleri ve melankolik bir  yapıları vardır. Bu yüzden özgürlüklerine çok düşkün görünseler de bazen birine sonsuza dek bağlanabilirler. Gerçekten sevdiler mi, tutkulu ve sadık olurlar. Güçlü görünmek adına, acı çekseler bile acı çekmiyormuş gibi davranmayı severler. Duygusallıklarını göstermek istemezler. Dışarıdan sert görünseler bile yumuşak bir kişilikleri vardır.

Kendileri hakkında bilgi verme konusunda çok ketum olurlar. Karşılarındakilere tam olarak güvenmeden kişiliklerini açığa vurmazlar. Bazen işkence yapsanız bile ağızlarından laf alamazsınız. Ancak size güvenirlerse her şeylerini paylaşabilirler.

Ama konu başkaları oldu mu yasak olan, gizli kalması gereken her şeyi öğrenmek için çıldırırlar. Hatta bu yüzden başkalarının işine sürekli karışır, çoğu zaman da  meraklarına yenik düşerler. Gizemli olan her şey onlar için ilgi çekicidir. Fazla ayrıntıcı bir karaktere sahiptirler. Bir şeyleri didikleyip, en ince ayrıntılarına kadar öğrenmeye çalışırlar.

En belirgin olumsuz özelliklerinden biri de başlarına buyruk olmalarıdır. Laftan anlamaz, sürekli kendi bildiklerini okumak isterler. İnatçı ve dediğim dedik tiplerdir. Olayları işlerine geldiği gibi değerlendirir, kim ne düşünür diye umursamazlar. Ukala ve kendini beğenmiş insanları sevmezler ve onlara hadlerini bildirmek için adeta fırsat kollarlar. Onlarla bir araya geldiklerinde çok saldırgan ve patavatsız olurlar.

İlişkilerinde terk edilmekten hoşlanmazlar, onlar bırakmadıkça veya istemedikçe hiç kimsenin kendilerinden kopmasına izin vermezler. Bu yüzden sürekli döner dolaşır aynı yanlış ilişkiyi sürdürmeye çabalarlar. Çok yara alsalar da umursamazlar.

Konu cinsellik ve Akrep olduğu zaman orada iki dakika durup düşünmeniz gerekir. Doymak bilmeyen bir cinsellik isteği olan Akrepler bu yüzden sadakatsiz olabilirler. Başka konularda son derece sadık olan Akrepler konu cinsellik olunca bunu anında unutabilirler.

Çevrelerindeki insanları manipüle etmeyi sever, onlara gaz vermeye bayılırlar. Neden, çünkü kendi istedikleri olacak. Davranışlarının çoğunun altında ince hesaplar yatabilir. Sinsidirler ve saman altından su yürütmeyi severler.

İşte böyle sevgili Akrepler, sizin de kötü yönlerinizi yazmaya çalıştım. Daha yazacaklarım vardı ama intikam alma özelliğinizi bildiğim için en iyisi burada kesmek diyorum!

“Halt etmişsin sen, hiç de öyle değil” dediğinizi duyar gibiyim… Maalesef gerçekler acı da olsa böyle, siz kabul etmeseniz bile…

Böylece burçların kötü yönlerini ve olumsuz özelliklerini anlatmaya çalıştığım bu yazı dizisi sona erdi. Bundan önceki burçlarla ilgili yazdığım diğer yazıları bu sitede bulabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla.

İlhan İlmenöz

Yaşama ve olaylara, bardağın dolu tarafından bakmayı ilke edinmiş tarihçi eskisi... Doğayı, denizi, gezip görmeyi, okumayı ve öğrenmeyi çok seven gerçek bir hayvansever... Müzik, spor ve yabancı dizi tutkunu İzmir aşığı... Aklına ne gelirse, özgürce, hiçbir kişi, kurum ve ideolojiye bağımlı olmadan yazmayı seven bir amatör...

İlhan İlmenöz
Yaşama ve olaylara, bardağın dolu tarafından bakmayı ilke edinmiş tarihçi eskisi... Doğayı, denizi, gezip görmeyi, okumayı ve öğrenmeyi çok seven gerçek bir hayvansever... Müzik, spor ve yabancı dizi tutkunu İzmir aşığı... Aklına ne gelirse, özgürce, hiçbir kişi, kurum ve ideolojiye bağımlı olmadan yazmayı seven bir amatör...

İlginizi Çekebilir

4,757BeğenenlerBeğen
666TakipçilerTakip Et
11,281TakipçilerTakip Et

Popüler İçerikler