Pazar, 11 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Vize sürprizi gelir mi?

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 20 Nisan 2025 18:38
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairei Başkanı İvan Volınkin, karşılıklı vizelerin kaldırılması konusunda 18 ülkeyle görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Volınkin, konuyla ilgili olarak Malezya, Çin ve Pekin’e bağlı Hong Kong’la temasların sürdüğünü söyledi, adını vermediği diğer ülkelerin ise Latin Amerika ile Karayipler’de yer aldığını belirtti ancak ayrıntıya girmedi.

Rus yetkilinin açıklamasında yer almasa da söz konusu ülkelerin arasında Türkiye’nin de bulunup bulunmadığı sorusu ister istemez akıllara geliyor.

Aslında, 24 Kasım 2015 tarihinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağı düşürülünceye kadar Türk vatandaşları Rusya’ya vizesiz seyahat edebiliyordu. Uçak olayının ardından Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlayan Moskova Türk vatandaşlarına da vize alma zorunluluğu getirdi. Aradan geçen yaklaşık altı yılda Rusya pek çok yaptırımı kaldırsa da vize uygulamasını sürdürdü. Rus vatandaşları ise Türkiye’ye vizesiz girebiliyor.

2021 yılında Türkiye’ye 4.6 milyon Rus turist vizesiz giriş yaptı, bu yılın ilk altı ayında ise 5600 Türk vatandaşı ise Rusya’ya vizeyle gidebildi.

Rus yetkili Volınkin’in açıklamasından kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek için 5 Ağustos’ta Soçi’ye gideceği duyuruldu.

İki ülke arasındaki yakın ilişkiler, özellikle Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşında iki tarafça da benimsenen ve onaylanan rolü düşünüldüğünde bir yüzde vermek zor olsa da Soçi’de bu konunun gündeme gelme olasılığı bulunuyor. Türkiye uzun süredir vatandaşlarına vizenin kaldırılmasını talep ediyor.

EtiketlendiDiplomasiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Türkiye’de kurulan ilginç partiler
Sonraki Makale ‘Batı Türk-Rus savaşı çıkaracak’

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Kızıl Meydan’daki tören

Medya Günlüğü
11 Mayıs 2025
EditörGünlük

Gazetelerin köşe yazıları

Medya Günlüğü
11 Mayıs 2025
GünlükManşet

Bugünkü birinci sayfalar

Medya Günlüğü
11 Mayıs 2025
EditörGünlük

Apple’a garip bir baskın

Medya Günlüğü
11 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?