Cumhur Deliceırmak, Girne
Halep ordaysa arşın buradadır diye bir deyim var.
Sordum, Halep nerededir, arşına ne oldu?
Koca koca insanlar bilmezden gelerek ciddiye alıyorlar.
Sorum şu:
NATO üyelerini sayınız.
İster sayarsınız ister saymazsınız, keyifciğiniz bilir. PKK ile YPG’ye destek veren ülkeleri/devletleri geçirin aklınızdan, geçirin geçirin.
Evet NATO üyesi devletleri saymaktan kaçındıysanız dert etmeyin, PKK ile VAY Pİ Cİ destekçisi devletleri geçirdiyseniz aklınızdan bingoo diye sevinin.
NATO üyesi devletleri biri hariç (Türkiye) saymış bulunuyorsunuz.
Halep de ortada, arşın da ortada.
ABD ki kendisi PKK ile İŞİD, YPG ve dahi FETÖ örgütlerinin hamisi ve en büyük destekçisidir.
İsteyen AB üyesi devletleri de aklından geçirsin, işte onlar da PKK ve YPG destekçisi devletler arasındadır, öyle ki pek çoğunda PKK ofisleri, YPG büroları var. Öyle ki neredeyse AB üyeliğine adaylık statüsü verecekler.
Yazarınızın aklı ince politikaya, hele de çok ince diplomasiye karşı dumur halinde olup, diplomasi bürokrasisinin ne işe yaradığı konusunda geri kalmış bir akıldır.
Koca koca siyasetçiler, diplomatlar İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ve Türkiye’nin vetosunu ince ince konuşuyorlar, özetle diyorlar ki İsveç ve Finlandiya PKK ile YPG’yi desteklemekten vazgeçmez ise NATO’ya üye olmayacak.
NATO devletlerinin neredeyse tümünün destekçi ve bazılarının da düpedüz hami olduğunu da akılda tutarak.
Devletlerin ezelden gelmiş ebede giden dostlukları olmaz, devletler çıkarlarına göre hareket ederler dersem doğru demiş olmaz mıyım?
Pazartesi günkü çıkar Türkiye’ye musallat olan terör örgütlerine desteği kesmek ise keserler. Salı günü NATO’nun çıkarı Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak, zora sokmaksa, hop köşeye sıkıştırır zora sokarlar.
Misal ABD ile Türkiye “stratejik ortak”tırlar ve fakat ABD stratejisi teröre destek olduğu için de, TIR’lar dolusu silah ve mühimmat yardımı hatta hibe olarak yapar YPG’ye hem de Türkiye’nin gözünün içine baka baka ve “Türkiye bizim önemli bir stratejik ortağımız ve dahi NATO’daki müttefikimizdir” diye diye.
Velhasıl kelam ince politika bunlar, sıradan insanlar anlamaz bu incecik var da yok gibi diplomasiyi!