Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Rus kadınlarına hitaben yaptığı konuşmanın edit edilmemiş bir videosunu yanlışlıkla yayımladı.
Moscow Times’ın haberine göre, daha sonra silinen orijinal videoda Putin, konuşmasını okurken bir anda duruyor, kameranın dışına doğru dönüyor ve kadraj dışında bulunan birine işaret ederken boğazını temizliyor.
Putin, “Biliyor musunuz, bunu tekrar söyleyeyim, çünkü… boğazım biraz tahriş oldu. Evet, biraz tahriş oldu. Neredeyse öksürmeye başlayacaktım. Bugün çok konuştum” diyerek konuşmasını yeniden başlatıyor.
Kremlin daha sonra videoyu kaldırarak yerine daha kısa ve düzenlenmiş bir versiyon yayımladı. Söz konusu video şu anda Kremlin’in resmi sosyal medya hesaplarında yer alıyor.
8 Mart’ta kutlanan Uluslararası Kadınlar Günü, Russia’da geniş katılımla kutlanan bir gün olarak biliniyor. Ülkede bu gün geleneksel olarak kadınlara takdir ve saygı ifade edilmesiyle anılıyor. Erkekler genellikle eşlerine, kız arkadaşlarına, kadın akrabalarına ve iş arkadaşlarına çiçek, çikolata ve küçük hediyeler veriyor.
Putin yeniden düzenlenmiş konuşmasında, kadınların “güzellik ve zarafetleriyle büyüleyebilme yeteneğinin yanı sıra çalışkanlık, kararlılık ve dayanıklılık sergilediklerini” vurguladı.
Putin konuşmasında ayrıca, “Cömert, merhametli ve gerçekten bilge bir kadın ruhu dünyayı daha iyi ve daha nazik bir yer haline getirir. Bir annenin sevgisi ise her insanın kalbinde hayat boyu yaşamaya devam eder” dedi.
Fotoğraf: TASS
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
