Cuma, 27 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

‘Niye Bayraktar gönderiyorsunuz?’

Fuad Safarov
Son güncelleme: 17 Nisan 2025 12:43
Fuad Safarov
Paylaş
Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “Ukrayna’ya silah tedarikinin çatışmaları durdurmaya yardımcı olmayacağı ve güç kullanılarak hızlı bir zafere ulaşılamayacağı” açıklaması üzerine Rus medyası Ukrayna’ya satılan Bayraktar SİHA’larını yeniden gündeme getirdi.

Devlete ait Rossiya-1 kanalının sunucusu Olga Skabeyeva, “Çavuşoğlu bunları söyledi. Peki o zaman niye Bayraktar gönderiyorsunuz” diye sordu.

Life.ru haber sitesine konuşan Rus siyaset bilimci Prof. Dr. Aleksandr Gusev, Ankara’nın açıklamalarına atıfta bulunarak, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Vladimir Zelenski ile görüşmesi söz konusu bile değil çünkü bu anlamsız. Böyle bir görüşme teorik olarak bile öngörülmüyor. Zelenski ile ne konuşulabilir? O Ukrayna’nın cumhurbaşkanı değil, Batı’nın bir casusu. Bütün adımları Amerikalılar tarafından yönetiliyor” dedi.

Rossiya-1 TV sunucusu Dmitriy Kulikov da, “Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada, Zelenski’nin Türk mevkidaşı Erdoğan’a Putin ile görüşmek istediğini söylediğini kaydetti. Dikkat ederseniz dünyanın hiçbir medya kuruluşunda Erdoğan’ın Zelenski’ye bu konuda ne dediği anlatılmadı. Erdoğan ne söylesin ki? Erdoğan bir kez İstanbul’da tarafları masaya oturttu. Ama Zelenski, tüm anlaşmaları yırttı attı. Şimdi Erdoğan niye ikinci kere böyle bir görüşmeyi organize etsin” diye sordu.

Programın diğer konukları Ankara’nın Batı’nın Rusya karşıtı yeni yaptırımlarına katılmamasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu’nun Anadolu Ajansı Editör Masası’nda yaptığı gündeme ilişkin açıklamalar Rusya’da 100’e yakın haber sitesinde yer aldı.

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanFuad Safarov
Takip et:
Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.
Önceki Makale Uykusuz’dan ‘gençlik festivali’ kapağı
Sonraki Makale Kadın Gazeteciler Komisyonu görev bölümü yaptı

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

ManşetMG Özel

Anadolu Efes’e engelleme iddiası

Fuad Safarov
27 Haziran 2025
MG Özel

Rusya’da “Türk enflasyonu” polemiği

Fuad Safarov
24 Haziran 2025
MG Özel

Putin Türk gazeteciyle şakalaştı

Fuad Safarov
21 Haziran 2025
MG Özel

Rus ordusunda savaşan Türk hayatını kaybetti

Fuad Safarov
20 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?