Çarşamba, 14 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Serbest Kürsü

Nasrullah Ayan’ın ardından…

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 9 Eylül 2022 19:18
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Tamer Durak-Gazeteci

Nasrullah abi aramızdan ayrılalı bir hafta oldu. Kimi “Borsa Kralı” dedi, kimi “emekli iş insanı”. Tarihe iz bırakmış önemli biri yaşamını yitirince onunla biraz zaman geçirmiş, anısı olan herkes patır patır dökülür ve anılarını anlatır ya, ben bu anlatıların arkasında hem kaybedilenin hem de anıyı anlatanın “yaşadık be yaşadık” varız çığlığının olduğunu düşünürüm. O yüzden kayıplarımın ardından çok fazla sesim çıkmaz, yasımı kendi içimde tutmayı tercih ederim. Bu biraz da kaybetmeyi kabullenemeyen inatçı kişiliğimden geliyor belki.

Nasrullah abinin çok çalkantılı bir yaşamı olmuş. Nasrullah Abi ile ilk 1992 yılında ben üniversite birinci sınıf öğrencisi genç bir gazeteci adayı, o Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Türkinvest’in sahibi iken tanıştım. O tanışmanın ardından uzun yıllar pek irtibatımız olmadı ancak Türkinvest’in yayımlattığı Japon borsa devi Nomura ailesinin gerçek hikayesini anlatan Nomura Sarayı kitabı gazeteciliğe, ekonomi gazeteciliğine bakışımı temellendiren eserlerden biri olmuştu.

Aradan yıllar geçti, Nasrullah Ayan’ın Türkinvest’i o zamanın iktidarı tarafından bile isteye batırıldı. Ben okul ajansından sonra bir süre gazetelerde çalışsam da eninde sonunda yolum televizyonculuğa çıktı.

Uzun yıllar sonra Nasrullah abi ile yolumuz yeniden kesiştiğinde o bir yandan hayatını anlattığı “Borsa Kralı” kitabının tanıtımını yapıyor, bir yandan da Twitter hesabı üzerinden ülke ekonomisi üzerine görüşlerini paylaşıyordu. Ülke daha “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” batağına saplanmamış, Covid-19 salgını dünyayı izole etmemişti.

Nasrullah abi ile İstanbul’a geldiğinde buluşabilen şanslı azınlıktan olmuştum ben de. Sohbeti çok keyifliydi, üstelik bakış açısı çok farklıydı. Çok başarılı ve çok iyi bir tüccar, iş adamı olmasının yanı sıra Dr. Hikmet Kıvılcımlı’yı takip eden iyi bir solcuydu.

Nasrullah Ayan uzun bir süre kendi YouTube kanalından borsa ve ekonomiye dair görüşlerini paylaştı, yatırımlarını değerlendirmek isteyenlere görüş ve tüyolar verdi. Nasrullah abinin YouTube kanalı çok kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine kavuşsa da bu hesabı çalınınca bir süre ara verdi ama sonra yeniden bir kanal açıp oradan yayınlara ve söyleşilere başladı. Geçen yıl sohbetlerine beni de dahil etti. Nasrullah abi sohbetlerine beni dahil ettiğinde Zoom üzerinden kayıt alıyordu ve bu kayıtları sonra YouTube sayfasında yayımlıyordu. Ben bunu görünce yayınları canlı yapmayı ve o yayınların rejisini yapmayı önerdim, kabul etti böylece geçtiğimiz yıldan bu yana arkadaşlığımız daha da pekişti, birlikte birçok söyleşi gerçekleştirdik.

Nasrullah abi ile çalışmak da sohbeti kadar keyifliydi, sorun olduğunda gerilmez, çözüm üretirdi. Yayınlar sırasında sorulan tüm sorulara cevap vermeye özen gösterir, izleyici ile sıcak ve samimi bir iletişim kurardı.

Nasrullah abi için “emekli iş insanı” deseler de aslında son anına kadar ülke için çalışan kafa yoran, fikir paylaşan, tartışan yeri dolmayacak çok çok özel bir insandı, erken ölümü biz sevenlerini, dostlarını, ailesini çok üzdü ancak arkasında hem iş hayatını anlattığı kitabı ile hem yaptığı söyleşiler ile ve gelişimine yardımcı olduğu destek olduğu bir çok isim ile ekonomi tarihimize çok önemli eserler bıraktı.

Nasrullah Ayan, Nasrullah abim yeri dolmayacak çok değerli bir insandı ve çok erken kaybettik, Bence Nasrullah abimi bu kadar erken kaybetmemizin asıl sebebi Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şu sözlerinde gizli: “Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkanını vermiyor.”

Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale İstanbul ilk kuşatmada mı alındı?
Sonraki Makale Enkazımızı kaldırıverirler…

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

Serbest Kürsü

“Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminin düşündürdükleri

Gürsel Demirok
13 Mayıs 2025
EditörSerbest Kürsü

2 üniversite karşılaştırması

Alper Eliçin
13 Mayıs 2025
Serbest Kürsü

Azala azala yok mu olacağız?

Metin Gülbay
13 Mayıs 2025
Serbest Kürsü

Geleceğin inşasında kalıcı adımlar

Yıldırım Aktuğan
12 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?