Cumartesi, 28 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

Moskova’da Türkiye’ye ‘Azak’ tepkisi

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 11 Temmuz 2023 00:25
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Rusya’nın önde gelen Orta Doğu uzmanlarından, siyaset bilimci Yelena Suponina, Moskova’nın “terörist” ilan ettiği Azak (Azov) Taburu’nun komutanlarının Türkiye’den Ukrayna’ya gönderilmesini “endişe verici” olarak niteledi ancak büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

Suponina, Medya Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, “Bu olay için Ankara’ya ‘düşman’ demek doğru olmaz. Türkiye’nin dengeli politikalar izlediği zaten biliniyor” dedi.

Türkiye’nin Washington’ın baskılarına rağmen Rusya ile iş birliği yaptığına dikkat çeken Rus uzman, “Türkiye NATO üyesi. Teşkilat içinde en büyük ikinci orduya sahip. Ankara, ABD’nin benzeri görülmemiş baskısı altında. Buna rağmen Türkiye’nin bugün Rusya ile sürdürdüğü ekonomik iş birliği hacmi giderek artıyor” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin denge politikasını devam ettirdiğini belirten Suponina, ” Ankara’nın Rusya Federasyonu ile ekonomik ve siyasi ilişkileri sürdürmesi faydalı. Aynı zamanda Türkiye’nin, ABD ve NATO ortaklarıyla ilişkileri gergin. Fakat Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington için Türkiye’nin müttefiki olduğunu kanıtlayan bazı adımlar atmak zorunda kalıyor. Baskı ne kadar fazlaysa, o kadar çok jest yapması gerekiyor. Ancak Erdoğan, mümkün olduğunca Rusya ile ilişkileri sürdürmeye çalışıyor” dedi.

Suponina, Ankara’nın buna benzer birçok yeni adım atacağından emin olduğunu belirtirken, “Ancak bunun için Türkiye ile ilişkileri bozmaya, kesmeye değmez. Çünkü Türkiye çok önemli ülke” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski’nin Türkiye ziyaretinden dönüşte Twitter hesabından paylaştığı bir fotoğraf Moskova’nın tepkisini çekmişti. Zelenski’nin “Türkiye’den dönüyoruz ve kahramanlarımızı eve getiriyoruz” diyerek uçağından paylaştığı fotoğrafla videoda Rusya’nın “terörist” ilan ettiği Azak (Azov) Taburu’nun komutanları Denis Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Sergiy Volinskiy, Oleg Homenko ve Denis Şlega yer alıyordu.

Rusya’dan Türkiye’ye çeşitli düzeyde sert tepkiler geldi. Parlamenter Dmitriy Novikov, Türk yetkilileri Ukrayna’daki ihtilaf hakkında sağduyulu bir karar vermeye davet etti.

Senato Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Vladimir Djabarov, Türkiye’nin anlaşmayı ihlal ettiğini iddia etti.

Senato Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Viktor Bondaryov, “Azak elebaşlarının Ukrayna’ya verilmesi Türkiye’yi düşman bir ülke konumuna düşürüyor” iddiasında bulundu.

Senatör Grigoriy Karasin de, iade olayının “kabul edilemez” olduğunu savundu.

Ünlü Rus ekonomi ve siyasi uzmanlarından Grigoriy Bovt ise, Türkiye-Rusya zirvesinin tehlikede olduğunu öne sürdü.

Benzer haberler ve yorumlar yüzlerce Rus medya sitesinde yer aldı.

Fuad Safarov, Moskova

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Fenerbahçe, Ukrayna, Rusya
Sonraki Makale Anlaşma mı ayrıcalık mı?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörMG Özel

Anadolu Efes’e engelleme iddiası

Fuad Safarov
27 Haziran 2025
MG Özel

Rusya’da “Türk enflasyonu” polemiği

Fuad Safarov
24 Haziran 2025
MG Özel

Putin Türk gazeteciyle şakalaştı

Fuad Safarov
21 Haziran 2025
MG Özel

Rus ordusunda savaşan Türk hayatını kaybetti

Fuad Safarov
20 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?