Cumartesi, 5 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

Karadeniz’de mayın kâbusu

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 21 Temmuz 2023 00:20
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Ukrayna’daki çatışmalar nedeniyle büyük bir soruna yol açan Karadeniz’deki mayınlardan biri, Türkiye’nin yakınlarında denilebilecek bir bölgede Rusya’nın Karadeniz Filosu tarafından imha edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Sergey Kotov devriye gemisinin İstanbul Boğazı’nın 180 kilometre kuzeydoğusunda Türkiye yönüne sürüklenen bir mayını tespit ettiğini bildirdi.

Bakanlık, Ukrayna’ya ait olan mayının bir KA-27 helikopterinden açılan makineli tüfek ateşiyle yok edildiğini açıkladı.

Bu olay öncesinde Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanlığı, kontrolsüz bir şekilde sürüklenen Ukrayna mayınlarının tespit edildiğini belirterek Karadeniz’in kuzeybatı kesiminde bulunan tüm gemilere yönelik bir uyarı yaptı. Uyarının, Karadeniz’de kontrolsüz şekilde ilerlediği tespit edilen ve güvenli gemi trafiğine yönelik tehdit oluşturan Ukrayna’ya ait bir deniz mayını tespit edilmesi nedeniyle yapıldığı duyuruldu. Kısa süre sonra söz konusu mayın etkisiz hale getirildi.

Karadeniz’de gemi trafiğini tehlikeye düşüren mayınların tam sayısı bilinmiyor. Ancak
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Mart 2022’de yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Odessa, Oçakov, Çernomorsk ve Yujnıy limanlarına giden güzergahlara yaklaşık 420 mayın döşediğini duyurmuştu. FSB, olumsuz hava koşulları nedeniyle kontrolsüz şekilde denizde sürüklenen mayınların Türkiye ve Romanya kıyılarına kadar ulaştığını belirtmişti.

Söz konusu mayınlardan bazıları Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan tarafından imha edildi.

Fuad Safarov, Moskova

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Dev ‘panoptikon’
Sonraki Makale 6 soruda iklim değişikliği

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

MG Özel

Rus TV’sinde KKTC övgüsü…

Fuad Safarov
2 Temmuz 2025
MG Özel

Sovyet casusun “Türkiye” raporu

Fuad Safarov
1 Temmuz 2025
MG Özel

Haziran ayında çok okunanlar

Medya Günlüğü
1 Temmuz 2025
MG Özel

Anadolu Efes’e engelleme iddiası

Fuad Safarov
27 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?