Pazartesi, 27 Tem 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Henry’nin gözünden Messi

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 14 Temmuz 2026 19:36
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Sonuna yaklaştığımız Dünya Kupası’nda Fransız Kylian Mbappe ve Arjantinli Lionel Messi sekizer golle en çok atan futbolcular listesinde birinci sırayı paylaşıyor.

Norveç elendiği için Erling Haaland turnuvayı yedi golle tamamladı. Altışar gol atan İngiliz Harry Kane’le Jude Bellingham’ın şansları ise devam ediyor.

Barcelona’nın eski Fransız yıldızı Thierry Henry, Lionel Messi ile birlikte oynadığı döneme ilişkin anlattığı bir antrenman anısı Arjantinli futbolcunun sıra dışı yeteneğini bir kez daha gündeme taşıdı.

Henry’nin yıllar önce paylaştığı ve yeniden sosyal medyada gündem olan anısına göre, Barcelona antrenmanlarında oynanan 7’ye 7 maçlarda Messi, faul beklediği bir pozisyonda hakem oyunu devam ettirdiğinde tartışmaya girmek yerine doğrudan kaleciye yöneliyordu.

Henry’e göre, Messi kaleciye sadece “Topu bana ver” diyordu.

Ardından Messi’nin topu kendi yarı sahasından alarak, karşısındaki oyuncuları tek tek geçip gol attığını anlatan Henry, bu anların kendisini hayrete düşürdüğünü söyledi.

Eski Fransız futbolcu, o dönemde Barcelona’nın kadrosunda Yaya Touré, Sergio Busquets, Carles Puyol ve Rafael Márquez gibi üst düzey savunmacıların bulunduğunu hatırlatarak, Messi’nin buna rağmen hepsini geçebildiğini anlattı.

Henry, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle dile getirdi:

“Kariyerim boyunca bunu yapan başka bir oyuncu görmedim.”

2007-2010 yılları arasında Barcelona forması giyen Henry, Messi ile birlikte iki La Liga şampiyonluğu ve 2009 UEFA Şampiyonlar Ligi dahil çok sayıda kupa kazanmıştı. Eski yıldız futbolcunun bu anısı, Messi’nin yalnızca resmi maçlarda değil, antrenmanlarda da takım arkadaşlarını hayran bırakan performanslar sergilediğine dair en çok paylaşılan hikâyelerden biri.

Not: Görsel yapay zekâyla üretilmiştir.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiFutbol
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Netflix’e “Maşa” suçlaması
Sonraki Makale “Fakat onlar eskimiş insan”

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Düğünde “jeopolitik kavga”

Medya Günlüğü
27 Temmuz 2026
GünlükManşet

Cem Küçük’le yollar ayrıldı

Medya Günlüğü
27 Temmuz 2026
Günlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
27 Temmuz 2026
EditörGünlük

Gazeteci Erkan Yiğit hayatını kaybetti

Medya Günlüğü
27 Temmuz 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?