Cumartesi, 5 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Genç piyaniste büyük ödül

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 7 Kasım 2023 00:28
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Daha önce de yurt dışında ve yurt içinde birçok prestijli yarışma ve konserde başarılara imza atan 16 yaşındaki Türk piyanist Can Saraç, İtalya’da düzenlenen Piano Akademi Eppan’da büyük ödül olan “Arturo Benedetti Michelangeli” ödülünün sahibi oldu.

Akademiye katılan en genç piyanist ve Türkiye’den katılan tek müzisyen olan Can, dünyanın dört bir yanından 16-30 yaş arası piyanistlerin arasından seçilerek Eppan şehri tarafından verilen 5 bin euroluk ödülün de sahibi oldu.

5 yaşından beri piyano çalan, eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Saraç 3 senedir Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde üstün yetenekli öğrencilerin kabul edildiği bölümde Prof. Schäfer ile eğitimine devam ediyor.

Liechtenstein Akademi’nin de burslu öğrencisi olan ve düzenli olarak dünyanın en saygın profesörleri ile çalışmalar yapan Can Saraç, Kültür Koleji’nde lise öğrencisi.

Saraç bu yıl, Teksas’ta düzenlenen ve dünyanın en seçkin yarışmalarından olan The Cliburn Junior’a da davet edilmişti.

Saraç, kazandığı ödülle ilgili olarak sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Ülkeme, beni yetiştiren öğretmenlerime, aileme ve dinleyicilerime sözüm vardı ve kazandım! İtalya’da bu cumartesi düzenlenen Piano Academy Eppan piyano yarışmasında Michelangeli Ödülü’nü kazanarak birinci oldum! Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını başarılarımızla kutlamaya devam.”

Saraç, geçen sene ağustos ayında Moskova ve St. Petersburg’da solo konserler vermişti. Ayrıca genç piyanistlerle konserler düzenleyen Pianissimo’nun davetlisi olarak 29 Ağustos’ta St. Petersburg’daki ünlü Ermitaj Müzesi’ndeki solo konserine müzikseverler büyük ilgi göstermişti.

(Basın Bülteni)

EtiketlendiSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Tarihin akışını değiştiren 10 gün
Sonraki Makale Putin’den ‘Altınordu’ göndermesi

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Timur Soykan gözaltına alındı

Medya Günlüğü
5 Temmuz 2025
GünlükManşet

Hep masum sevgiyi aradı

Medya Günlüğü
5 Temmuz 2025
GünlükManşet

En az gidilen ülkeler

Medya Günlüğü
5 Temmuz 2025
Günlük

Spiker Atamert hayatını kaybetti

Medya Günlüğü
5 Temmuz 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?