Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden Basın Kartı sahibi Baha Oral 11 Temmuz 2026 Cumartesi günü vefat etti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Oral’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:
“Üyemiz Baha Oral’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden meslektaşımızı hiç unutmayacağız. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”
Oral’ın cenazesi 14 Temmuz 2026 Salı günü ikindi namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kimdir?
1930 yılında Sinop’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mesleğe 1957 yılında başladı. Varlık, Vatan, Tercüman, Yeni Sabah, Akbaba ile TRT’de çalıştı. Fransızca ve İngilizce biliyordu. Evli bir çocuk babasıydı. Basın kartı taşıyordu.
(TGC)
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
