Fenerbahçe Kongresi kulübe zarar verir hale gelmiş ve meşruiyetini yitirmiştir.
Kongre Fenerbahçe’nin yasama organıdır ve temel görevi Fenerbahçe’ye hizmet etmektir; kulübün çıkarlarına hizmet etmekle yükümlüdür.
Oysa Kongre gayrimenkul yetkisi ilk oylamasında Fenerbahçe’yi ilk sıraya koymadığını göstermiştir. Kulübün zarar göreceğini bilerek bu projeye “hayır” oyu verilmiş ve aynı insanlar yönetim değiştiğinde aynı projeye “evet” oyu vermişlerdir.
Bu durumun her halükarda nakit akışını bozacağı açıkken Fenerbahçe’ye ihanet edilmiş ve UEFA’dan 7 milyon euro ceza gelmiş, kim bilir başka ne zararlar görmüştür?
“UEFA’yı öngöremezdik” denebilir ama her halükarda bu projelerin gecikmesinin kulübe zarar vereceğini çocuklar bile bilirdi.
Fenerbahçe dünyada örneği olmayan bir kulüp, temel amacı olan futbola ilişkin amaçların yanında sosyal sorumluluk alan ve diğerleri gibi biat etmeyen, boyun eğmeyen bir kulüp.
Buna “siyasi” demezdim, daha çok “aktivist”, daha iyi bir dünya için politik fikir veya başka bir düşüncesi olmayan ama doğru için sorumluluk almaktan kaçınmayan bir organizasyon.
Bunu belirleyen de yönetimleri değil taraftar tabanı, zaten tabanla yönetim arasındaki boşluk o kadar açıldı ki taraftarın Fenerbahçesi ile yönetimin Fenerbahçesi aynı değil.
Diğer takım taraftarlarının bunu anlamasını beklemiyorum, bu bir sosyal olgunluk ve dünyayı anlama işi, politik gölgelerin arkasına sığınmak dışında sorumluluk anlayışı olmayanların bunu anlaması olanaksız.
O yüzden artık mevcut yönetim yapısının Fenerbahçe’yi taşıması mümkün değil. Zaten “başkaları tarafından bedeli ödenerek üyelik” gibi bir fenomenle çürümüş olan Kongre Fenerbahçe’ye ihanet ederek meşruiyetini yitirmiştir.
Şu an Fenerbahçe işgal altındadır.
Taraftarın yönetimde tam temsil edileceği, ucuz ve yıllık üyelik ve hemen oy hakkı şarttır.
Yönetimi ve kongresi Fenerbahçe’yi temsil etmemektedir.
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
