Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Başbakan Nikol Paşinyan’a ve Kafkasya’daki barış sürecine destek veren açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a teşekkür etti.
Simonyan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Fidan’ın Uluslararası Barış ve Refah İçin Trump Rotası (TRIPP) ve Ermenistan’da 2026 yazındaki seçimler öncesinde kamuoyu yoklamalarının Paşinyan’ın önde olduğunu gösterdiğine ilişkin sözlerini değerlendirdi.
Simonyan, “Ermenistan Cumhuriyeti halkının çoğunluğunun barışın sürdürülmesi, ticaret yapılması ve bu ticaretin TRIPP çerçevesinde geliştirilmesi yönündeki çağrılarını destekleyen Türkiye Dışişleri Bakanı’na ve tüm bölgesel ortaklara teşekkür ediyorum” dedi.
Fidan, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Trump Yolu” olarak da bilinen TRIPP için, “Azerbaycan ile Ermenistan arasında atılmış anlaşmanın imza yoluyla nihai hale gelmesi ve arkasında Türkiye-Ermenistan normalleşmesinin de bir an önce hayata geçerek artık yolumuza bölgede istikrarla refahla devam edelim. Hem Azerbaycan’da hem Ermenistan’da hem Türkiye’deki siyasal liderlikte bu irade var” demişti.
Dışişleri Bakanı, Ermenistan’da Haziran 2026’da yapılacak seçimler için de, “Biz Paşinyan’ın şu anda kamuoyu yoklamalarında önde gittiğini görüyoruz. Bu konudaki oynadığı yapıcı rolü de gerçekten destekliyoruz. Bu çizginin, bu iradenin devam etmesi lazım” diye konuşmuştu.
Fotoğraf: ermenihaber.am
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
