Pazar, 18 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

“Siyasi hırsım yok…”

Fuad Safarov
Son güncelleme: 29 Nisan 2025 15:24
Fuad Safarov
Paylaş
Paylaş

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, cumhurbaşkanı olmak istemediğini söyledi.

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki 7. Etnospor Forumu’na katılan Bilal Erdoğan, resmi TASS Haber Ajansı’nın sorularını da yanıtladı. Erdoğan, bir soru üzerine, cumhurbaşkanı olmak istemediğini, çalışma hayatının büyük bölümünü eğitim ve kültür projelerine ayırdığını söyledi.

Bilal Erdoğan, “Siyasi bir hırsım yok. Bu konu bana sık sık soruluyor, ancak sivil toplumla çalışmak, gençleri gerçekten kendilerine yakın olan konularda sorumluluk almaya teşvik etmek için sivil toplum sektöründe kalmak istiyorum. Hangi mesleği seçerlerse seçsinler, güçlü bir toplumsal soruna ait olma duygusuna sahiplerse, aktivist ve değerlerin savunucusu, sivil toplumun bir parçası olmalılar” dedi.

“Putin kararlı lider“

Bilal Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkesinin ve halkının çıkarlarını her şeyden üstün tutan kararlı bir lider olduğunu da vurguladı. Erdoğan, “Putin ile bir kez İran’da görüştüm. Onu kararlı bir lider, ülkesinin ve halkının çıkarlarını her şeyden önce tutan bir adam olarak görüyorum. Sayın Putin’in sergilediği liderliğe, bu zorlu zamanlarda anlamlı ve sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için ihtiyaç duyulduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Tüm zorlukların aşılmasını temenni ettiğini belirten Bilal Erdoğan, “Dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bir nevi bölgesel çatışmaların ortasında. Çevremizde barış istiyoruz çünkü komşu ülkeler, dost devletler söz konusu. Komşularımızın birbirleriyle çatışmaya girmesini asla istemeyiz” dedi.

Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna arasında barışın sağlanması için çok çaba sarf ettiğine işaret eden Erdoğan, “Türkiye, Filistin’de akan kanın durdurulması için de aktif bir çaba içerisinde. Türkiye’nin başarılı olmasını umuyorum” dedi.

Erdoğan, Ukrayna krizi gerekçesiyle uluslararası spor etkinliklerinden izole edilen Rusya’nın Olimpiyat Oyunları’na geri dönmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: 

“Rus sporcuların tüm spor müsabakalarında bayrakla, adil bir mücadeleyle yer alması gerektiğine inanıyorum. Spor siyasallaştırılmamalı. Politika ve spor farklı şeylerdir. Sporcuların müsabakalardan men edilmesinin siyasi nedenlerle hiçbir ilgisi yok. Aniden Rus sporculara izin verilmediğini görüyoruz, oysa örneğin İsrail takımları ve sporcuları her yarışmaya katılıyor. Bu mantıksız görünüyor. Tamamen haksız. Sporcuların siyasi nedenlerle uluslararası yarışmalara katılmasına izin vermemek barışı ve karşılıklı anlayışı güçlendirmeye katkıda bulunmaz. Sporlardaki çifte standartlar sporun kendisine zarar verir, insanların spora ve gelişimine olan ilgisini azaltır. Rekabet de zarar görür.”

Bilal Erdoğan, Rusya’ya, doğal ve kültürel zenginliklerine olan sevgisini de vurguladı. Rusya’yı, ülkenin çeşitliliğini, kültürünü ve mutfağını çok sevdiğini söyleyen Erdoğan, “Elbette Rusya’ya gelmeyi seviyorum. Yakutsk’a bile gittim. Ayrıca Moskova, St. Petersburg, Kazan, Soçi’ye de gittim. Rusya inanılmaz doğal çeşitliliğe ve kültürel zenginliğe sahip büyük bir ülke. Ayrıca Türk halkları yaşıyor. Mutfak gelenekleri de birçok yönden bize yakın ve tanıdık olan Rus mutfağına yansımış durumda” dedi.

Fotoğraf: TASS

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanFuad Safarov
Takip et:
Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.
Önceki Makale Bugünkü köşe yazıları
Sonraki Makale “Deprem dirençli kent” nedir?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

MG Özel

Atatürk’e hayran Rus müzakereci

Fuad Safarov
18 Mayıs 2025
MG Özel

Moskova’dan “PKK” açıklaması

Fuad Safarov
14 Mayıs 2025
MG Özel

Rus-Türk tutanaklarında PKK

Fuad Safarov
14 Mayıs 2025
MG Özel

Rusya’da gözler İstanbul’da

Fuad Safarov
13 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?