Cuma, 18 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

“Çatışma bölgesel kalır”

Fuad Safarov
Son güncelleme: 17 Haziran 2025 18:57
Fuad Safarov
Paylaş
Paylaş

Rusya’nın önde gelen Orta Doğu uzmanlarından Kirill Semyonov, İran ile İsrail arasındaki çatışmanın aktif bir aşamaya girdiğini, ancak 3. Dünya Savaşı riskinin son derece düşük olduğunu söyledi.

Medya Günlüğü’nün sorularını yanıtlayan Semyonov, devam eden sürecin küresel bir savaştan çok, Orta Doğu’da yaşanan bölgesel bir çatışma olduğunu vurguladı. Semyonov, “Çatışma aktif bir aşamaya girdi. Daha önceki kırmızı çizgiler artık geçerliliğini yitirdi. ABD’nin de katılımıyla tırmanma riski arttı” dedi.

İran’ın silah ve ittifaklar bakımından İsrail ile rekabet edemeyeceğini savunan Semyonov, “Fakat, Tahran’ın asimetrik yöntemlerle misilleme saldırıları gerçekleştirme kapasitesi var. İran, ABD’ye zarar verebilecek ve İsrail’i stratejisini gözden geçirmeye zorlayabilecek asimetrik adımlar atma yeteneğine sahip” dedi.

Semyonov, İsrail’in “Demir Kubbe” füze savunma sisteminin İran’ın uzun menzilli füzeleri ile baş edemediğini de belirtti. 

İsrail’in nükleer cephaneliği ve ABD’nin doğrudan desteği sayesinde askeri ve siyasi açıdan avantajlı olduğuna dikkat çeken Semyonov, “İran, Rusya ile stratejik ortaklığına rağmen, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe benzer bir askeri yardımı Moskova’dan almıyor. İsrail’in ABD gibi bir müttefiki var. Ne yazık ki İran, Rusya ile stratejik ortaklık anlaşmasına rağmen böyle müttefiklere sahip değil. Rusya askeri bir müttefik değil, biz ortağız. Bu nedenle, tarafların potansiyeli kıyaslanamaz” diye konuştu.

İran ile İsrail arasındaki gerginliğin birkaç hafta daha sürebileceği öngörüsünde bulunan Semyonov, “Evet, çatışma uzayabilir. Zaten diğer ülkeler de dahil oldu. İran yanlısı grupların güçlü olduğu Irak, Yemen ve karşı tarafta ABD” dedi.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiJeopolitikRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanFuad Safarov
Takip et:
Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.
Önceki Makale Kazananlar ve kaybedenler
Sonraki Makale Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

*MG Özel

Gitti Bogdanov, geliyor Yerhov…

Fuad Safarov
18 Temmuz 2025
MG Özel

Rusya’nın “15 Temmuz” gizemi…

Fuad Safarov
15 Temmuz 2025
MG Özel

“Perde arkasında Fidan var”

Fuad Safarov
14 Temmuz 2025
MG Özel

Turhan Paşa’nın “Arnavut inadı” tutunca

Fuad Safarov
12 Temmuz 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?