Salı, 20 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Köşe Yazıları

Koç burcunun olumsuz yönleri

İlhan İlmenöz
Son güncelleme: 23 Aralık 2022 23:31
İlhan İlmenöz
Paylaş
Paylaş

İlhan İlmenöz

Yeni bir burç kötüleme yazısıyla yine buradayım… Bugün sıra sizde sevgili Koçlar. Biliyorum kendinize çok güveniyorsunuz ve “hodri meydan” diyorsunuz ama şimdiden söyleyeyim sizin tribünlere oynamanız burada geçmez. Bakın şimdi nasıl sizin de ipliğinizi pazara çıkarıyorum. 21 Mart-20 Nisan arası doğanlar bu yazıyı dikkatle okusun.

Efendim en baştan söyleyeyim, burçlar içinde en bencil, en egoist burç Koç burcudur. Bunlar devamlı olarak kendilerini haklı görürler ve çevrelerinde insanlar üzerinde bir üstünlük, hâkimiyet kurmak isterler. Eğer  bir Koç burcu insanı ile evlenmeyi düşünüyorsanız onların bu hakimiyetlerini baştan kabulleneceksiniz, yoksa evde bir gün bile huzurunuz olmaz. Her gün kavga, her gün gürültü nereye kadar?

Bırakın evlenmeyi bunlardan sevgili de olmaz. Çünkü bunlarla birlikte  olacak kişinin tam bir sabır taşı olması gerekir

Gereğinden fazla kıskanç oldukları için hiç çekilmezler, saçma sapan konulardan ve nedenlerden sürekli kavga çıkarırlar. Bazen kıskançlık krizleri yüzünden sevdiklerine olmadık sözler söyleyip şiddete bile başvurabilirler.

Sanki dünyadaki herkes aptal bir onlar akıllıdır, her şeyin doğrusunu onlar bilir, her şeyi onlar doğru yapar. Sürekli insanlara nasihatler verirler, emirler yağdırırlar. Onlar mı? Onlar “kimseden emir almam veririm” havalarında dolaşıp dururlar. Başarısız olduklarında bunun nedenlerini araştırmak yerine, başkalarını suçlarlar.

Şimdi bunlara sorsan “biz dobra insanlarız her şeyi açık açık söyleriz” derler ama inanmayın. Bunlarınki dürüstlük değil patavatsızlıktır. Nerede, ne zaman, ne söyleyeceklerini bilmezler. Bu yüzden kalp kırmaya çok meyillidirler. Diyelim bir dostunuza biraz kilo aldığını ve daha  az yemesi gerektiğini söyleceksiniz. Koç burcu insanı  bunu şöyle ifade eder; “Son günlerde öküz gibi yiyiyorsun, o göbek ne öyle, yakında dana gibi olacaksın…” Buyurun işte bunlar böyle densiz, böyle patavatsızdır.

Tabii ki dürüst olmanın, fikirlerini açıkça söylemenin de bir adabı olmalı. Bir Koç’a sorsan, “Ne yani yalan mı söyleyeyim?” diyerek kırıcı konuşmalarını, dürüstlüğün ardına sakladığı sıkça görülür. Ancak dürüstlük kaba olmayı gerektirmez, istenirse nezaketle, daha uygun dille izah edilebilir. Ama bunlar Koç, hiç öyle nezaket filan beklemeyin…

Koç burcu insanlarının genelde fazlasıyla öz güven sahibi olduğu söylenir. İşin doğrusu bunlar öz güven adı altında son derece ukala olurlar. Zeki olduklarını zannederler ama aslında kibirli ve etraflarına tepeden bakan insanlardır. Tribünlere oynamayı çok severler. Her ne pahasına olursa olsun her konuda iddialı ve birinci olmak, onlar için yaşamın temel kuralıdır.

Hayır yani bir şeyleri de beğenseler içim yanmaz. Kibirli oldukları kadar bencil, bilgiç, münasebetsiz ve kendini beğenmiş olurlar. Ayrıca asla af, özür filan dilemezler. Dünyada herkes hata yapar, beceriksizdir ama bir tek bunlar mükemmel ve beceriklidir.

Nasılsınız Koç kardeşlerim? Yeter mi bu kadar? Ama durun, daha bitmedi, bütün kirli çamaşırlarınızı dökeceğim ortalığa. Herkes görsün sizin ne mal olduğunuzu. Bakalım bu yazı sonrası kaç Koç insanı bana küsecek, amma da sallamışsın diyecek, kaç tanesi sosyal medyada takibi bırakıp sitem edecek?

Ama her ne olursa olsun söz verdim bir kere, dönmek yok. Diğer burçlara nasıl pislik attıysam siz de benden nasibinizi alacak, sıranızı savacaksınız. Neyse devam pisliğe, ne diyordum?

Sevgili okurlar, bu Koçlar saldırgan, öfkeli, maço, aceleci, saygısız, lafını esirgemeyen, baskıcı, tutarsız, tiplerdir. Karşılıksız hiçbir iş yapmazlar. Hani “yaralı parmağa işemez” denir ya, tam bunlar için söylemiş bir sözdür. Olur da size bir iyilik yaptılar, durmadan bunu abartarak başınıza kakarlar.

Ayrıca son derece sinirli insanlardır. Engellenemez bir öfkeleri vardır. Ansızın parlarlar çevrelerindeki insanların canını sıkar, üzerler. Sadece bu kadar olsa yine iyi, dedik ya özür de dilemezler. Yüksek sesle konuşmayı, kavga etmeyi, tartışmayı seçtikleri için uzlaşma kültüründen uzaktırlar. Üstelik bu öfke ve acelecilikleri “keskin sirke” misali zaman zaman kendilerine de zarar verir.

Onlara sorsan kendilerinin çok zeki olduğunu iddia ederler. Aslında algılama kapasiteleri çok yüksek sayılmaz. Bir gazete/kitap okurken bazen bir cümleyi anlamak için defalarca okumaları gerekir. Başka bir açıdan bakarsak, aslında zararsız tiplerdir. Çünkü sizin arkanızdan entrika çevirecek kurnazlık kapasitesine sahip değillerdir.

Aceleci ve sabırsız oldukları için bir işe başladıktan kısa bir süre sonra sıkılıp vazgeçebilirler. Bazen bir işi bitirmeden diğerine geçerler. Plansız programsız, yarım yamalak iş yapmak onların doğasında vardır. Akıllarına yeni bir fikir geldiği an saatin kaç olduğuna bakmadan ve  bitirmeleri gereken diğer yapılacaklar listesini unutarak hevesle o işe başlarlar. Sonuç tabii ki hüsran ve bu maymun iştahlılık sonucu yarım kalan bir iş daha…

Sorumluluklarını bilmezler. Bir şeyi yapmasını istiyorsanız yaptırana kadar defalarca söylemeniz, hatta her seferinde zorlamanız gerekebilir. Tembel oldukları gibi bir de istekleri olmadığı zaman küserler. Çevrelerine karşı cesur görünseler de bilinç altında korkuları vardır. Onları gizler ve yüzleşmekten çekinirler.

Eğer Koçlara sorarsanız “aslında bizler çok duygusal insanlarız” derler. Fakat bunların duygusallık dedikleri  çoğunlukla mızmızlık, sulu gözlülük, kendini koyverme gibi duygu durumlarıdır. Bu yüzden çevresindeki insanları çok çabuk yıldırabilir. Kolay kolay memnun olmazlar, her zaman şikayet edecek bir bahaneleri vardır.

Sonuç olarak Koç burcu insanı deyince; gücünü boşa harcayan, saldırgan ve yıkıcılıktan hoşlanan, agresif, aceleci, şiddete meyilli, asabi, saygısız, kendini beğenmiş, öfkeli, kırıcı, tedbirsiz, patavatsız, pohpohlanmaktan hoşlanan insanlar akla gelir.

Böylelikle Koçlar sizin de işiniz bitti. Sıra geldi Boğalara…Gelecek sefer yeni bir burç kötüleme yazısında onları gömmek için şimdilik noktalıyorum.

“Fala inanmayın, falsız da kalmayın” misali siz benim bu yazdıklarımı çok ciddiye almayın ama biraz da düşünün derim. Kim bilir belki de her şakanın altında bir gerçek payı vardır.

Kalın sağlıcakla…

Gelecek yazı: Boğa burcu

Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Yazanİlhan İlmenöz
Takip et:
Yaşama ve olaylara, bardağın dolu tarafından bakmayı ilke edinmiş tarihçi eskisi... Doğayı, denizi, gezip görmeyi, okumayı ve öğrenmeyi çok seven gerçek bir hayvansever... Müzik, spor ve yabancı dizi tutkunu İzmir aşığı... Aklına ne gelirse, özgürce, hiçbir kişi, kurum ve ideolojiye bağımlı olmadan yazmayı seven bir amatör...
Önceki Makale Sovyetler neden yıkıldı?
Sonraki Makale Medya ve ‘Deniz suyuna düşmek’

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

Köşe Yazıları

Samsun ışığı…

Hasan Sevilir Aşan
19 Mayıs 2025
EditörKöşe Yazıları

Mekke’de doğanın öfkesi 

Dr. Nevin Sütlaş
18 Mayıs 2025
Köşe Yazıları

İslam dünyasının nabzı Kazan’da  

Okay Deprem
18 Mayıs 2025
Köşe Yazıları

Birand’ın başını ağrıtan röportaj

Cenk Başlamış
15 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?