Cumartesi, 9 May 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
EditörGünlük

Halk TV’de “isyan” büyüyor

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 9 Mayıs 2026 16:43
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Çalışanların, zor koşullar altında düşük maaşlar aldığı iddialarıyla sık sık gündeme gelen Halk TV’de son günlerde yaşanan ayrılıklar protesto akımına dönmeye başladı.

Kanaldan ayrılanlara son olarak, Halk TV’de “Manşet 15” programını sunan Remziye Demirkol’den destek geldi.

Halk TV ile ilgili polemik, “Neden-Sonuç” programını sunan Seda Selek’in, geçen perşembe günkü yayının sonunda veda ettiğini açıklamasıyla artmaya başlamıştı.

“Bir karar aldım. 2 sene önce de yaşanmıştı benzer bir şey ama şartlarla sizi sıkmak istemiyorum. Bilin ki son derece haklı gerekçelerim var” diyen Selek ayrıntıya girmedi.

Dün de, Gazeteci Sorel Dağıstanlı, beş yıldır görev yaptığı Halk TV’den ayrıldığını açıkladı.

Dağıstanlı, X hesabından yaptığı paylaşımda, geçen hafta kanaldan ayrılan Selek ile ilgili sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek ekrandan alındığını söyledi.

5 yıldır görev yaptığım Halk TV’den ayrılmış bulunmaktayım. Nedeni, bir süre önce arkadaşım @SedaSelek1 in ayrılığı ile ilgili yaptığım sosyal medya paylaşımı. Bu paylaşım gerekçe gösterilerek ekrandan alındım. Fikir özgürlüğü kapsamında yaptığım paylaşıma tahammül edilemeyen bir… https://t.co/Gz4lF2xNkl

— sorel dagistanli (@soreldagistanli) May 8, 2026

Bunun üzerine, bir haftayı aşkın süredir sessizliğini koruyan Selek X hesabından yaptığı paylaşımda istifa gerekçesini açıkladı.

Selek, Halk TV’den ayrılmasından bir hafta sonra X’te bir paylaşım yaparak gerekçesini ilk kez şöyle açıkladı:

“Halk Tv benim ikinci evimdi. Orada dostlarımı bıraktım, izleyicilerimi bıraktım. 25 yıldır emek verdiğim, severek yaptığım mesleğime, gelecekte ne olacağını bilmeden ara vermiş oldum. İstifamın sebebi sadece Halk Tv’nin patronu Cafer Mahiroğlu’nun yönetim anlayışıdır. Bu anlayışın yol açtığı adaletsizlik ve nobranlıktır., Gazeteciliğin değersizleştirilmesidir. Bu mesleğin bilinmemesi ve ısrarla doğasına aykırı tutum ve davranışlardır. Tekrar tekrar söylüyorum, bütün bunlara rağmen işini yapmaya çalışan emekçi arkadaşlarımız ve yöneticilerimizin gayreti, iyi niyetli çabaları bunca zaman dayanmama vesile olmuştur. Halk Tv’yi var eden onlardır. Fakat dostum Sorel Dağıstan’nın bana destek olduğu için ekrandan uzaklaştırılması işleri başka bir boyuta getirdi. Artık açık açık yazma, dayananışma vaktidir!”

Bu paylaşımdan kısa süre sonra Halk TV’de “Manşet 15” programını sunan Remziye Demirkol’dan da benzer bir paylaşım geldi.

Demirkol şunları yazdı:

“Gelinen noktada sessiz kalmak mümkün değil. İktidarın yarattığı değişimden en büyük payı medya aldı. Küçültülen ve köşeye sıkıştırılan muhalif medya hem patronlar hem de çalışanlar açısından “hayatta kalma” dürtüsüyle hareket edilen, ilke ve vicdan başta olmak üzere pek çok şeyin sırayla feda edildiği, varlığıyla çelişkili bir alana dönüştü. Hayatta kalma hedefi, gücünü en çok da ayağını çalışanların meslek aşkına, çaresizliğine ve omurgalı durma çabasına basarak aldı. Değer terazisi şaştı, bizim için mesele para olmadı hiç bir zaman, değersizleştirme oldu. Patronların anlamadığı diğer sektörlerin aksine gazetecinin çalıştığı kuruma da muhalif olabileceği, editoryal bağımsızlığın bu mesleğin doğası olduğudur. İktidara muhalefet etme riskini almış olanlar patronlarına mı etmeyecekler? Öte yandan Halk TV’nin patronunu aşan bir kimliği vardır ve bu kimlik “yangına bir damla su dökebilir miyim?” diye çabalayan, bir “söz” söylemenin derdine düşmüş insanların emeğinden oluşur, samimidir. Çelişki gibi sunulan, kendi hak talebini bu amaçla ertelemektir özünde, benim için öyle en azından, sıra da bize hiç gelmez bu arada. Ez cümle Halk Tv’nin de dediği gibi @SedaSelek1 @soreldagistanli yalnız değilsiniz. İktidar cenahından, bu iklimi kendileri yaratmamış gibi laf söyleme sırasına girmiş olanlar siz elinize tutuşturulan ortak manşetlerle ilgilenin, kenara çekilin, çekirdeğinizi çitleyin, siz dünya yanarken çekirdek çitlemeyi iyi bilirsiniz…”

Gelinen noktada sessiz kalmak mümkün değil. İktidarın yarattığı değişimden en büyük payı medya aldı. Küçültülen ve köşeye sıkıştırılan muhalif medya hem patronlar hem de çalışanlar açısından “hayatta kalma” dürtüsüyle hareket edilen, ilke ve vicdan başta olmak üzere pek çok şeyin…

— RemziyeDemirkol (@r_demirkol) May 9, 2026

Halk TV’yi eleştirenler kervanına katılan gazeteci Özlem Akarsu Çelik de X hesabından bir paylaşım yaptı ve Halk TV’yi “cennet vadeden bir cehennem” olarak niteledi.

HALK TV: CENNET VADEDEN BİR CEHENNEM…

Ekrana çok yakışan, büyük beğeniyle izlenen meslektaşım @SedaSelek1 de Halk TV’den ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir başka başarılı ve deneyimli meslektaşımız @soreldagistanli Seda Selek’e destek açıklamasının ardından işsiz bırakıldı.… https://t.co/thmVeXjUzE

— Özlem Akarsu Çelik (@oakarsucelik) May 9, 2026

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Solculuk ve “Türklük”
Sonraki Makale New York’ta bir İngiliz “polis”

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Türkiye’de pasaportun tarihi

Medya Günlüğü
9 Mayıs 2026
GünlükManşet

New York’ta bir İngiliz “polis”

Medya Günlüğü
9 Mayıs 2026
Günlük

Rusya’da gurur, acı ve gözyaşı

Medya Günlüğü
9 Mayıs 2026
EditörSerbest Kürsü

Dilin gizemli evrimi

Halil Ocaklı
9 Mayıs 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?