Perşembe, 7 May 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
GünlükManşet

“Çabuk Kiev’den kaçın!”

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 7 Mayıs 2026 19:38
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Rusya’nın, 2. Dünya Savaşı’nda kazandığı zaferin yıl dönümü nedeniyle ateşkes ilan etmesine Ukrayna’nın karşı öneriyle karşılık vermesi gerginliği tehlikeli şekilde arttırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yabancı hükümetler ve uluslararası kuruluşlara, çalışanlarını Ukrayna’nın başkenti Kiev’den tahliye etme çağrısında bulundu. Bakanlık, Ukrayna’nın 9 Mayıs’taki “Zafer Günü” kutlamalarını sabote etmesi halinde Kiev’e yönelik misilleme saldırılarının kaçınılmaz olacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’nın Ukrayna’nın başkentinde temsilcilikleri bulunan hükümetlerle kuruluşlara resmi bir bildirim gönderdiğini ve Ukrayna’nın törene saldırı düzenlemesi halinde Rusya’nın misillemede bulunacağını, söz konusu binaların bu nedenle tahliye edilmesini “şiddetle tavsiye” ettiklerini bildirdi.

Bu uyarıya karşın Avrupa Birliği, diplomatik personelini Kiev’den çekmeyeceğini açıkladı.

Rusya, geçmiş yıllarda olduğu gibi 8-9 Mayıs tarihlerinde tek taraflı olarak ateşkes uygulayacağını duyurmuştu. Ukrayna ise daha sonra 5-6 Mayıs için kendi ateşkes önerisini sundu.

Ukrayna, Rusya’nın çarşamba günü düzenlediği saldırılarda ölen siviller olduğunu öne sürdü. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha, X platformunda yaptığı paylaşımda, “Bu, Rusya’nın barışı reddettiğini ve ateşkes yönündeki sahte çağrılarının diplomasiyle hiçbir ilgisinin olmadığını gösteriyor. Vladimir Putin yalnızca askeri törenlerini önemsiyor, insan hayatlarını değil” diye yazdı.

Çarşamba akşamı yaptığı konuşmada Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelenski de, Kiev’in Rusya’nın ihlallerine “aynı şekilde karşılık vereceğini” ve sonraki adımlarını buna göre belirleyeceğini söyledi.

Moskova, Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenleyebileceği endişesiyle törenlerde tanklarla füze sistemlerine yer vermeyecek. Yine benzer endişe nedeniyle Rusya’nın başkentinde mobil internet kesintileri yapılıyor.

İHA saldırıları nedeniyle perşembe günü Moskova havaalanlarında 140’tan fazla uçuş ertelendi, bazı seferler ise iptal edildi.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Erivan diasporayı dışlıyor
Sonraki Makale Mach 25 hızında “yerli ve millî!..”

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Erivan diasporayı dışlıyor

Medya Günlüğü
7 Mayıs 2026
GünlükManşet

Kaç kelimeyle konuşuyoruz?

Medya Günlüğü
7 Mayıs 2026
GünlükManşet

Dağ taş Amerikan üssü

Medya Günlüğü
7 Mayıs 2026
EditörGünlük

Cumhuriyet gazetesi 102 yaşında

Medya Günlüğü
7 Mayıs 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?