Ekol TV’de büyük tenkisat depremi yaşandı ve kanalın Ankara Bürosu küçülme nedeniyle kapatıldı.
Bu gelişme ile birlikte Ekol TV Ankara Temsilcisi Levent Eke ile Ankara Haber Koordinatörü Eray Görgülü dışında tüm çalışanların işine son verildi. İstanbul’da da çalışanların üçte ikisiyle yollar ayrıldı.
Yaşanan işten çıkarmaların ardından yönetimden flaş hamle geldi. Kanalın ‘kapanma’ konusunun yönetim tarafından gündeme alındığı öğrenildi.
Mübariz Mansimov, geçen Ağustos ayında medya alanındaki tüm faaliyetlerine son verdiğini duyurmuştu. Denizcilik alanında yatırım yapacağını açıklayan Mansimov, “Artık tüm enerjimi ve kaynaklarımı denizcilik sektörüne ayıracağım” demişti.
Nasıl kuruldu?
Avukat Ersan Şen, geçen yıl ‘EKOL TV’ adlı bir televizyon kanalını kurma kararı almıştı. Ancak kanal yayın hayatına geçemeden yönetimden ayrıldı.
Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov kanalı devraldı. Mansimov’un adı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla duyulmuştu.
Peker, Mansimov’un sahibi olduğu Yalıkavak Marina’ya Azerbaycanlı Anar Alizade ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın “çöktüğünü” iddia etmişti.
Mansimov, şirketinden ayrılıp rakip gruba geçen çalışanlarının inandırıcılıktan uzak ifadeleri dayanak alınarak, FETÖ iddiasıyla tutuklanmıştı.
Bir yıl tutuklu kalan Mansimov, FETÖ’ye yardımdan beş yıl hapse çarptırılarak, tahliye edilmişti.
Görsel: T24
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
