Pazartesi, 10 Kas 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

‘Er geç anlaşacağız’

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 9 Şubat 2024 07:48
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’li gazeteci Tucker Carlson’la röportajında, Ukrayna’daki çatışmanın müzakereler yoluyla çözüme kavuşturulmasını istediğini söyledi.

Carlson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı röportajı sırasında, “Ukrayna’da olup bitenleri müzakereler yoluyla çözüme kavuşturmak istiyorsunuz, doğru mu anladım?” diye sordu.

Rusya lideri, bu soruya, “Doğru” cevabını verdi.

Rusya’nın bunu daha önce de yaptığını, İstanbul’da hazırlanan büyük belgenin Ukrayna heyetinin başkanı David Arahamiya tarafından onaylandığını, belge özetinde onun imzasının bulunduğunu söyleyen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İmzasını attı ve daha sonralar şunu anlattı: ‘İmzalamaya hazırdık ve savaş çoktan, bir buçuk yıl önce biterdi. Ama Sayın Boris Johnson geldi, bizi vazgeçirdi ve biz bu şansı kaçırdık.’ Olsun kaçırmışlar, hata yapmışlar, şimdi tekrar buna dönsünler, o kadar. Neden telaşlanıp birilerinin hatalarını düzelten biz olalım?”

Donbass’taki çatışmaya özel askeri harekat sayesinde çözüm getirme kararına da açıklık getiren Putin, NATO’nun doğuya genişlememe sözünü anımsatarak ittifakın ABD ve İngiltere’nin Ukrayna topraklarında boy göstermeye başlayan üslere ve 2014’te meydana gelen darbeye işaret etti.

Rus lider, “Bu topu sonsuza kadar ileri geri yuvarlayabilirsiniz. Ancak müzakereleri durduran onlar. Hata mıydı? Evet. Düzeltin. Biz hazırız. Başka ne lazım?” diye ekledi.

Putin, “Ne olursa olsun er ya geç anlaşacağız ve biliyor musunuz, belki de mevcut durumda kulağa garip gelebilir, ama halklar arasındaki ilişkiler eski haline dönecek. Çok zamana ihtiyaç olacak ama ilişkiler onarılacak” dedi.

Örnek olarak savaş meydanındaki durumu gösteren Rus lider, teslim olmayı reddeden Ukraynalıların, ‘Ruslar teslim olmaz’ diye bağırarak ölümü tercih ettiğini anlattı. Putin, “Onlar hala kendilerini Rus görüyor. Bu anlamda tüm yaşananlar iç savaş olarak gösterilebilir” dedi.

Başkan, “Batı’dakiler, bu savaşın Rus halkın bir kısmını diğerinden sonsuza kadar kopardığını düşünüyor. Hayır. Yeniden birleşme olacak. Hiçbir yere kaybolmadı”  diye ekledi.

Putin bir soru üzerine, Polonya Rusya’ya saldırmadıkça kendilerinin saldırmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

2019 yılından beri Batı medyasına ilk kez konuşan Putin’in röportajından Ukrayna’yla ilgili ana başlıklar:

Ukrayna’da 2014’te meydana gelen darbe, CIA desteğiyle silahlı muhalefet tarafından gerçekleştirildi.

2014 darbesi, Moskova ve Kiev arasında çatışma kışkırttı. Savaşı başlatan Ukrayna. Rusya savaşı bitirmeye çalışıyor.

Zelenskiy, Ukrayna’ya barış getirme beklentisiyle iktidara geldi, ama neonaziler ve aşırı milliyetçileriyle arayı bozmanın iyi olmadığını anladı.

Ukrayna, Washington’un talimatıyla Rusya’yla görüşmelerden vazgeçme kararı aldı. Şimdi ABD bu hatayı düzeltmeli.

Moskova, Ukrayna’daki çatışmayı müzakereler yoluyla çözüme kavuşturmak istiyor. Rusya ve Ukrayna er ya geç anlaşmaya varacaklar.

Zelenskiy, Rusya yönetimiyle konuşabilir. O kendini Ukrayna lideri olarak görüyor.

Ukraynalılar hala kendilerini Rus olarak hissediyor. Yaşananlar bir iç savaş.

Ukrayna’da Neonaziler kahraman yapıldı, anıtları dikiliyor. Bu uygulamaya son vermek lazım.

Ukrayna’daki olaylar nasıl biterse bitsin dünya değişecek.

(Sputnik)

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Gazeteciler ve şeriat
Sonraki Makale ‘Kalple beyin arasına sıkışmak’

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Güftesi Atatürk’e ait marş

Medya Günlüğü
9 Kasım 2025
EditörGünlük

Âşık Veysel’den ağıt

Medya Günlüğü
9 Kasım 2025
EditörGünlük

Yapay zekâyla canlanan tarih

Medya Günlüğü
9 Kasım 2025
GünlükManşet

Moskova’dan Atatürk’e bakış

Fuad Safarov
9 Kasım 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?