Cuma, 30 Oca 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

2025’e damga vuran olaylar

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 1 Ocak 2026 08:08
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Medya Takip Merkezi (MTM), 2025 yılı boyunca medya ve sosyal medyada yer alan haber akışını izleyerek, yılın gündemine damga vuran 100’ü aşkın olayı 19 kategoride derledi.

MTM, medya ve sosyal medyayı kapsayan 10 bini aşkın kaynağın yıl boyunca taranmasıyla elde ettiği veriler ile 19 farklı kategoride 100’ü aşkın olayı kronolojik bir seçki hâline getirdi. Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan bu kapsamlı çalışma, öne çıkan tüm haberleri sade ve akıcı bir anlatımla sunarak 2025’e bütünlüklü bir bakış sağlıyor. 

2025, siyaset ve yargı alanında hareketli bir yıl olarak öne çıktı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın gözaltına alınması ve mart ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, uzun süre kamuoyunun odağında yer aldı. Yıl boyunca farklı belediyelere yönelik kayyum atamaları da yerel yönetim gündeminin önemli başlıkları arasına girdi.

Barınma ve şehircilik alanında yürütülen projeler ve TOKİ’nin 500 bin sosyal konut başvurusuna gösterilen yoğun ilgi öne çıktı. Barınma politikalarına yönelik kamu ilgisi, artan talep eşliğinde şehircilik tartışmalarının yıl boyunca gündemde kalmasına yol açtı.

Söz konusu dönemde medya sektöründe kayda değer gelişmeler yaşandı. Fatih Altay’lının tutukluluğu ve yılın son günlerindeki tahliyesi, Flash TV ve Pozitifbank’a el konulması, Habertürk ve Show TV’nin bağlı olduğu gruba kayyum atanması ve Ekotürk TV’nin TMSF tarafından devralınıp el değiştirmesi, sektörün gündemini belirleyen adımlar arasında yer aldı. Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ve Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanması da geniş yankı uyandırdı. Olay, hukuki yönünden çok magazinel boyutuyla tartışılarak sosyal medyada yoğun gündem yarattı.

2025 boyunca hem Türkiye’de hem de dünyada çok sayıda afet ve doğal olay yaşandı. Kartalkaya’daki otel yangını, Silivri’deki deprem, Seyitgazi ve Aliağa’daki büyük yangınlar; İsviçre’deki buzul çökmesi ve Myanmar’daki şiddetli deprem, yılın afet gündemini şekillendirdi. Uluslararası alanda Gazze’de sağlanan ateşkes, uzun süren çatışmalar sonrası olumlu bir gelişme olarak öne çıktı.

Ekonomide enflasyon verileri ve altın fiyatlarının tarihi seviyelere ulaşması dikkat çekerken, küresel ölçekte Nvidia’nın piyasa değerindeki sert düşüş ekonomi basınına damga vurdu. Türkiye’de savunma ve havacılık sanayi ihracatının 11 ayda 7,4 milyar doları aşması, yılın güçlü ekonomik göstergeleri arasında yer aldı.

Teknoloji dünyasında TOGG’un yeni modellerinin piyasaya çıkması ve Avrupa pazarına açılması Türkiye açısından önemli bir aşama oldu. Uluslararası alanda ise organ nakli denemeleri, SpaceX Starship’in tam yörünge inişi ve Google’ın Gemini 3 modelini kullanıma açması teknoloji gündemine damga vurdu. Aynı dönemde 3I/ATLAS kuyruklu yıldızının Şili’deki Atlas teleskopu tarafından keşfedilmesi, yılın dikkat çeken bilimsel buluşlarından biri olarak astronomi çevrelerinde heyecan yarattı.

Türkiye’de kültür-sanat alanına damga vuran pek çok ismin hayatını kaybetmesi toplumun geniş kitlelerini yasa boğdu. Edip Akbayram, Filiz Akın, İlhan Şeşen ve Volkan Konak’ın vefatları kamuoyunda büyük üzüntü yarattı. Sporda ise Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğu, Fenerbahçe’nin EuroLeague zaferi ve millî takımların uluslararası başarıları öne çıktı.

PDF – 2025’e Damga Vuran Olaylar!İndir

(MTM)

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Öfkeyle beslenen insan
Sonraki Makale Oligarklardan Putin’e mektup

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Rus sporculara “yarım izin”

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
30 Ocak 2026
Günlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026
EditörGünlük

Kadınlara Taliban işkencesi

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?