Salı, 15 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Zelenski’nin ‘gizli’ planı

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 21 Eylül 2024 17:07
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski son günlerde sık sık, Rusya ile 930 günü aşkın devam eden savaşın son bulmasının yolunu açacak bir plan hazırladığını söylüyor.

Zelenski, “zafer planı” adını verdiği planla ilgili hiçbir ayrıntı vermiyor ve sadece, “Yüzde 100 savaşı bitireceğini söylemiyorum ama Rusları savaşı bitirmenin yollarını aramaya iteceğini düşünüyorum” diyor.

Zelenski söz konusu planın ayrıntılarını, önümüzdeki hafta New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantıları sırasında ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris’e sunacak. ABD’nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Zelenski’nin planını gördüklerini belirterek, “İşe yarayabilecek bir strateji ve plan ortaya koyduğunu düşünüyoruz” dedi.

Today, I held a meeting focused on the military component of Ukraine's Victory Plan, working closely with the military command. We’ve prepared a solid and strong military package that will significantly strengthen Ukraine in line with our Victory Plan.

Secondly, I held a meeting… pic.twitter.com/EKN9KqmvbE

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 17, 2024

Ukrayna lideri, Rusya ile barış anlaşması imzalanması konusunda geçmişe göre daha esnek bir tutum sergiliyor ancak topraklarından vazgeçmeyeceklerini söylüyor. Şu anda Ukrayna’nın yüzde 20’si Rus işgali altında bulunuyor. Moskova’nın da ele geçirdiği topraklardan vazgeçmeye yanaşmaması nedeniyle taraflar arasında nasıl bir orta yol bulunabileceği kestirilemiyor. Ancak geçmişte Rusya ile barış görüşmeleri yapılmasına kesinlikle karşı çıkan Zelenski son zamanlarda barışın diplomatik yollardan da sağlanabileceğini söylüyor.

Zelenski’nin planının bir kısmının, uzun menzilli füzelerle Rusya’yı vurmak için Batılı ülkeleri ikna etmeyi içerdiği düşünülüyor. Sadece İngiltere’nin açık destek verdiği bu talebe Almanya kesin olarak karşı çıkıyor, ABD ise Rusya-Batı gerilimi tırmandırmasından endişe ediyor.

Putin geçen hafta yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın uzun menzilli Batı silahlarıyla Rusya’nın içlerine saldırmasının NATO, ABD ve Avrupa ülkelerinin de savaşa katılması anlamına geleceğini ve buna uygun bir karşılık vereceklerini söylemişti.

Zelenski’nin biraz da aceleyle bir barış planı hazırlamasının ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleriyle de ilgili olduğu düşünülüyor. Ukrayna, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçimi kazanması durumunda istemediği bir barış anlaşmasını imzalamaya zorlanacağını düşünüyor.

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Ermenistan’da ‘darbe girişimi’
Sonraki Makale Almanya’daki Türkiye algısı

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
15 Temmuz 2025
GünlükManşet

“Herkesin canı yanacak”

Medya Günlüğü
15 Temmuz 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
15 Temmuz 2025
Günlük

Köşe yazılarından seçmeler

Medya Günlüğü
14 Temmuz 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?