CHP’den ayrılan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın, Genel Başkanı Özgür Özel’i kendisine küfürlü mesajlar göndermekle suçlaması son günlerde siyaset gündeminin ön sıralarına yerleşti.
Suçlamayı reddeden Özel, ”Yalan atıyor, yani diyor ki ‘Aileme, anneme, babama küfretti’ falan diyor, böyle bir şey yok” dedi ve Özarslan’ın iddiasını kanıtlamasını istedi.
Bu polemik bir yana, Türk siyasetinde gerçekten de ulu orta küfür eden siyasetçiler oldu.
Kimler mi?
Örneğin, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın 2021 yılında Bingöl’de şehit yakını bir vatandaşa küfür etmesi ona grup başkanvekilliği koltuğuna mal oldu.
Independent Türkçe’nin derlemesine göre, küfür eden kişilerden birisi de AK Parti’nin dört dönem boyunca vekili olan Zeyid Aslan.
Aslan, CHP’nin renkli isimlerinden birisi olan Kamer Genç’e 2013’te bir genel kurul toplantısı sırasında “Senin a… koyacağım. Senin a… koyacağım. Soytarı, köpek şerefsiz! O.. çocuğu! P… kurusu. P…. kurusu! Satılık köpek! Şerefsiz! Senin ananı s….!” demişti.
Aynı senenin sonlarında doğru Aslan, TBMM Genel Kurulu’nda yine küfürler savurmuştu. Bu seferki hedefi dönemin CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ydi. Aslan, “Senin k… s…!” demişti.
Aslan’ın bu ifadeleri TBMM tutanaklarında hâlâ yer alıyor.
Birçok kez ettiği küfürlerle gündeme gelen Aslan, kadın gazetecilere de hakaret etmişti. Aslan, Meclis’in gece çalışmaları sırasında bahçedeki koltukların birinde uyurken fotoğraflarının çekilmesi üzerine sinirlenerek kadın gazetecilere şöyle bağırmıştı:
“Sizi buraya sokmamak lazım. Geçen sene de aynısını yaptınız. Bir dahaki dönem hiçbiriniz buraya giremeyeceksiniz. Gazetecilerin buraya alınmaması için elimden geleni yapacağım. Siz bu yaptığınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız, yoruluyoruz. Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam ‘Bunların doğal hali bu’ diye…. Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor.”
2013 yılında Gezi olayları devam ederken Ankara’da CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, polisin üstüne basınçlı su sıkması sonucunda sinirlerine hakim olamamış ve polise küfretmişti.
Gök, “Sizin ananızı s… eşekoğlu eşekler” demişti. Gök, kameralara, “Demokrasinin bir bedeli var. Biz bu bedeli Tayyip Erdoğan’a ödettireceğiz. Korkmuyoruz ondan. Bu şerefsizlerden. Tayyip’in polislerinden, emniyetinden, kaba kuvvetinden korkmuyoruz” diye konuşmuştu.
Polise küfreden bir diğer isim de AK Parti’nin eski milletvekillerinden Feyzi İşbaşaran’dı. 2009 yılında Elazığ’dan milletvekili olan İşbaşaran, trafikte kendini durduran polislere “Seni yakacağım” diye tehdit etti, “Ha s….. Siz eşkıya mısınız, aşağılık herif” demişti.
2021 yılı Ekim ayında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, HDP ile yaşadığı bir tartışmada “Yavşak” demişti.
Kameradaki küfürler
Cemal Enginyurt da geçmişte sık sık ettiği küfürler ile gündeme gelen bir isimdi.
Enginyurt’un basına yansıyan en son küfrü, MHP’den vekil olduğu dönemde İYİ Partili İbrahim Halil Oral ile yaşadığı tartışma sırasında edilmişti.
İnfaz düzenlemesiyle ilgili görüşmeler sırasında ikisi arasında kavga çıkmış, Enginyurt’un “Senin a… koyarım. Allah’ını s…” sözleri kameralara yansımıştı.
Daha geriye gidildiğinde Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, CHP Milletvekili Celal Doğan’a “Pez… Eşini geneleve gönder” demişti.
32. Gün’de Doğu Perinçek, Ertuğrul Kürkçü ve Bülent Uluer arasında canlı yayında hakaretler havada uçuşmuştu.
Rahmetli Kamer Genç de canlı yayında kendisine yöneltilen bazı suçlamaları yanıtlarken ağzını bozmuştu.
***
Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:
