Salı, 28 Eki 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
GünlükManşet

Tele1’de “toplu istifa”

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 28 Ekim 2025 00:05
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

TELE1 programcısı Musa Özuğurlu kayyımın kendilerine “İsterseniz devam edin” dediğini söyledi ve “Bu teklifin anlamı yok. Ekran yüzleri ve yöneticiler olarak istifa kararı aldık” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ casusluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Yanardağ gözaltındayken kanala TMSF tarafından kayyum atandı. Kayyum kararı sonrası kanaldaki çalışanların ne yapacağı merak konusuydu.

Kanalda Sabah Pusulası programı sunan Musa Özuğurlu, Cumhuriyet TV’den İrem Karataş’a yaptığı açıklamada istifa kararı aldıklarını söyledi:

“Biz politik kimliğiyle bilinen bir kanalız. Önceliğimiz siyaset. Bunların olmayacağını düşünecek olursak orası artık iki gün öncekinin TELE 1’i değil.”

Kayyumun kendilerine “İstiyorsanız devam edin” dediğini belirten Özuğurlu “Ama burası tuğla imalathanesi değil. burada bir tavır var. Siyasal tavır koymadan konuşma makinesi gibi program sunmamızı bekliyorlar. Böyle bir şey olması mümkün değil. Bu teklifin anlamı yok. Ekran yüzleri ve yöneticiler olarak istifa kararı aldık” dedi.

Özuğurlu kanalın kayyım kararından sonra izlenmelerin sıfıra düştüğünü de aktardı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İmamoğlu’nun seçim kampanyası direktörü Necati Özkan ve TELE 1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında ‘siyasal casusluk’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Yanardağ gözaltına alındı. Ardından kanala kayyum atandı. Dün İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ önce savcılıkta ifadelerini verdi. Suçlamaları kabul etmeyen İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

(Medyaradar)

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Hava Kuvvetleri nakliye filosu

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

ManşetSerbest Kürsü

Hava Kuvvetleri nakliye filosu

Alper Eliçin
28 Ekim 2025
GünlükManşet

Dijitale ‘Cumhuriyet’ damgası

Medya Günlüğü
28 Ekim 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
28 Ekim 2025
GünlükManşet

Dili özenli kullanmak

Medya Günlüğü
28 Ekim 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?