Cumartesi, 17 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

‘Tabela’ gazetelere milyarlar

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 26 Ekim 2024 18:02
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Türkiye bir yandan basın özgürlüğünde gittikçe gerilerken, bir yandan da kamu reklamlarının medya kuruluşlarındaki dağılımı dikkat çekti.

Kamu bankalarının son 20 yılda muhalif yayın organlarına hiç ilan vermedikleri ortaya çıktı. Kamu bankalarının son 20 yıllık reklam bütçesinin 43 milyar lira olduğunu dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Kamu reklamlarından Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Milli Gazete, Karar ve Evrensel’e tek santim ilan yok” değerlendirmesini yaptı.

“İzlenmeyen kanallar ve tabela gazetelere yoksul halkın parası hortumlanıyor” ifadelerini kullanan Çakırözer, “Dezenformasyonla mücadele yasası ile haberi sansürlediler şimdi de habercileri casusluk, etki ajanlığı çuvalına sokacaklar. 1 milyon habere erişim engeli geldi. 7 TV kanalına 35 milyon lira ceza kesildi, gülmek dahi yasak” dedi.

TBMM’de Basın İlan Kurumu konusundaki yasa teklifi için Çakırözer, “Bu ülkede katliamın, ihmalin, yolsuzluğun, tacizin bilinip hesabının sorulmasını engellemek için el ele vermiş bir çete var. Başında iletişim komiseri ile iktidar talimatıyla haberi suç sayan savcılar var” diye konuştu

Öte yandan, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi, Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından bulunduğu noktayı gözler önüne sermişti. Türkiye, 180 ülkenin bulunduğu endekste basın özgürlüğü sıralamasında 158’inci sırada ve ‘çok vahim’ kategorisinde yer aldı. Türkiye, geçen yıl ise 165’inci sıradaydı.

CHP’li Çakırözer, “Türkiye’de katliamın, yolsuzluğun bilinip hesabının sorulmasını engellemek için el ele vermiş bir çete var. Bu çetenin Basın İlan Kurumu ayağı da iktidarın beğenmediği gazetelerin ilan hakkını gasp ediyor. Uyduruk gerekçelerle ceza yağdırıyor. Çok sesliliği yok ediyor, gazetecileri işsiz bırakıyor. 3 ayda 33 Anadolu gazetesi kapandı, 1.800 olan yerel gazete sayısı 700’e düştü” diye konuştu.

(Sözcü)

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Menendez kardeşlere tahliye olasılığı
Sonraki Makale Bakü’den AB’ye nota

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Gazetelerde İstanbul zirvesi

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
*Günlük

En önemlisi diyaloğun başlaması

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
GünlükManşet

Gazetelerden köşe yazıları

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
EditörGünlük

“Canavar kardeşler” gün sayıyor

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?