Salı, 30 Eyl 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Serdar Akinan için suç duyurusu

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 11 Temmuz 2025 19:56
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şahin, X hesabından yaptığı açıklamada, “Gazetecilikle ilgisi olmayan bazı kişiler, kamuoyunu yanıltma çabalarına yeniden hız vermiştir. Haber yapmaktan aciz, ‘kulis’ adı altında gönlünden geçeni gerçek gibi sunan Serdar Akinan adlı kişi, bu çevrelerin başında gelmektedir” dedi.

Şahin, şöyle devam etti:

“Basın meslek ilkelerini hiçe sayan, “5N 1K” ilkesini dahi karşılamaktan uzak açıklamalarıyla hem şahsımı hem de Üst Kurulumuzu hedef alan bu şahıs hakkında, 10 Temmuz 2025 tarihli yayınındaki gerçek dışı ve iftira niteliğindeki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na aynı tarih ve 15595163133 iş emir no ile suç duyurusunda bulunulmuştur. Ortaya attığı mesnetsiz iddiaların düzeyi, ayrıca bir yanıt vermeyi gereksiz kılacak ölçüde düşüktür. Terör örgütleriyle iltisaklı bazı yapıların kamuoyunda fesat çıkarmaya yönelik uydurmalarına itibar edilmemelidir. Kurumumuzu ve şahsımı hedef alan bu organize karalama kampanyasını şiddetle kınıyor; gazetecilik kisvesi altında yürütülen bu kirli operasyonun karşılıksız kalmayacağını, tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”

Gazetecilikle ilgisi olmayan bazı kişiler, kamuoyunu yanıltma çabalarına yeniden hız vermiştir.
Haber yapmaktan aciz, “kulis” adı altında gönlünden geçeni gerçek gibi sunan Serdar Akinan adlı kişi, bu çevrelerin başında gelmektedir. Basın meslek ilkelerini hiçe sayan, “5N 1K”… pic.twitter.com/I3yznkaNev

— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) July 10, 2025

Akinan Youtube kanalında Fahrettin Altun’un İletişim Başkanlığı’ndaki görevinden ayrılmasının perde arkasını anlatırken Şahin’den de söz etmiş ve görevden alınacağını söylemişti.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Vatan dışında sevgi bilmeyenler
Sonraki Makale Yiğit Bulut hayatını kaybetti

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Turgay Ciner’in portresi

Medya Günlüğü
30 Eylül 2025
GünlükManşet

Trump’ın 20 maddelik Gazze barış planı

Medya Günlüğü
30 Eylül 2025
GünlükManşet

Ukrayna “Kızılderili baltası” istiyor

Medya Günlüğü
30 Eylül 2025
GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
30 Eylül 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?