Cuma, 30 Oca 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
EditörGünlük

Savaşta 2 milyon kayıp

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 30 Ocak 2026 08:13
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Dördüncü yılına giren savaşta Rusya ile Ukrayna’nın cephede verdiği toplam kayıp sayısının iki milyona yaklaştığı tahmin ediliyor.

Rus hükümeti, savaşta ölen asker sayısını 2022 sonlarında 5.937 kişi olarak açıkladı ve o tarihten sonra güncelleme yapmadı. Rus Savunma Bakanlığı resmi kayıpları paylaşmıyor.

Ukrayna da düzenli biçimde resmi kayıp rakamı açıklamıyor. Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 2024 sonu itibarıyla yaklaşık 43,000 Ukrayna askeri öldüğünü ve 370,000 yaralı olduğunu söylemişti.

İki ülke de aynı zamanda enformasyon savaşı sürdürdüğü için kendi kayıplarını düşük, karşı tarafın kayıplarını ise yüksek göstermeye çalışıyor.

Ancak Center for Strategic and International Studies (CSIS) gibi bağımsız kuruluşlar raporlarında savaşın gerçek kurbanlarıyla ilgili çok daha yüksek sayılar paylaşıyor.

CSIS’in açıkladığı son rapora göre tarafların tahmini kayıpları şöyle:

Rusya’nın kayıpları: Yaklaşık 1.2 milyon asker (ölü, yaralı ve kayıp). Yaklaşık 325,000 askerin öldüğü tahmin ediliyor. Doğruysa bu sayı Rusya’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır kaybı verdiği anlamına geliyor.

Ukrayna’nın kayıpları: 500,000–600,000 (ölü, yaralı, kayıp). Ölen asker sayısının 100,000–140,000 arasında bulunduğu tahmin ediliyor.

CSIS’in tahminine göre, iki tarafın toplam askerî kayıpları 1.8–2 milyona ulaşabilir (ölü, yaralı, kayıp). Kuruluş, Nisan ayında tarafların toplam kaybının 2 milyonu geçeceği öngörüsünde bulundu.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiJeopolitikRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Mehmet Şüküroğlu çiziyor
Sonraki Makale Medyanın “ahlak bekçisi”

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026
GünlükManşet

Kadınlara Taliban işkencesi

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026
GünlükManşet

Medyanın “ahlak bekçisi”

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
30 Ocak 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?