Cuma, 14 Kas 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

‘Savaşmayız domates alırız’

Fuad Safarov
Son güncelleme: 22 Temmuz 2025 13:40
Fuad Safarov
Paylaş
Paylaş

Rusya Parlamentosu (Duma) Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Moskova ile Ankara arasında bir savaş çıkmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Türklerle savaşmayız, domates konusunda anlaşırız” dedi.

Devlet kanalı Rossiya-1’in 60 Minut (60 Dakika) canlı yayın programına katılan konuklar Moskova’nın Tahıl Anlaşması’nı askıya almasını değerlendirdi. Ünlü yazar Lev Tolstoy’un torunu olan Pyotr Tolstoy, Ukrayna’nın Rus gemilerine saldırılar düzenleneceği açıklamasını hatırlatarak, “O zaman Karadeniz’i Rusya’nın iç denizi haline getirelim. Bu, uzun vadede sorunun çözümü açısından doğru bir yöntem olur. Böylece NATO’ya ait gemilerden fırlatılan SİHA’lar da Kırım için tehlike oluşturmaz. Öyle bir güvenlik şeridi oluşturmalıyız ki içeri sinek bile giremesin…Karadeniz, Rus ordusu ve donanmasının kontrolünde bulunmalı” dedi.

Bunun üzerine ünlü sunucu gazeteci Olga Skabeyeva, “Yani bu durumda Türkiye ile savaşmaya hazır mıyız? Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Karadeniz’de hak iddia ediyor…” sözleriyle müdahale etti.

Tolstoy ise, “Olga, Türkiye ile savaşmayacağız. Biz domates konusunda Türklerle anlaşırız” yanıtını verdi.

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan son kararnameye göre, Rusya’nın Türkiye’den ithal ettiği domatesin kotası 150 bin ton artırılarak yıllık 500 bin tona çıkarıldı. Rusya, Türkiye’den domates ithalat kotasını Nisan 2022 itibarıyla 350 bin tona yükseltmişti. Türkiye’nin 24 Kasım 2015 tarihinde bir Rus jetini düşürmesinden önce kota 350 bin tondu. Böylece, sekiz yıllık aranın ardından kota ilk kez o seviyenin üstüne çıkmış oldu. Domates meselesi, o dönemde Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargonun sembolü olmuştu.

Karşılıklı restleşme

Birleşmiş Milletler’le Türkiye’nin arabuluculuğunda varılan Tahıl Anlaşması, taleplerinin karşılanmadığını belirten Moskova tarafından 17 Temmuz’da askıya alınmıştı.

Bu kararın ardından Rusya, Karadeniz’de Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri kargo taşıyıcısı olarak kabul edeceği uyarısında bulundu.

Benzer şekilde Ukrayna da, Rusya limanlarına giden gemileri potansiyel hedef ilan etti.

EtiketlendiEkonomiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanFuad Safarov
Takip et:
Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.
Önceki Makale Dünyanın karnı nasıl doyacak?
Sonraki Makale İnsafsız abartma trajedisi

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

*MG Özel

Rusların gözüyle C130 kazası…

Fuad Safarov
14 Kasım 2025
EditörMG Özel

“Erdoğan’ın en önemli rakibi…”

Fuad Safarov
13 Kasım 2025
MG Özel

Unutmadık, unutmayacağız…

Medya Günlüğü
10 Kasım 2025
MG Özel

Bilal Erdoğan’dan Rusya açıklaması…

Fuad Safarov
5 Kasım 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?