Pazartesi, 12 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Paşinyan’dan Bakü’ye ret

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 22 Kasım 2024 20:02
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’la barış anlaşması imzalanabilmesi için Ermeni Anayasası’nda değişiklik yapılmasının ön koşul olamayacağını söyledi.

Asbarez gazetesine göre parlamentoda konuşan Paşinyan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in bu yöndeki ısrarlı çağrılarını iki nedenden ötürü kabul etmediklerini belirtti. Ermeni lider birinci neden olarak söz konusu ön koşulun devam eden barış görüşmelerini çıkmaza sürükleme tehlikesi taşımasını gösterdi.

Paşinyan, “İkinci neden ise, Ermenistan’ın imzaladığı uluslararası yasaların iç hukukla çelişmesi durumunda uluslararası yasalar geçerli oluyor. Bu durumda Ermenistan Anayasası’nda değişiklik yapmanın anlamı yok. Azerbaycan’ın da kendi anayasasında değişiklik yapmasını istemiyoruz” dedi.

Azerbaycan, Erivan’ın imzalanacak barış anlaşmasını parlamentoda onaylamamasından endişe ediyor ve anayasasında değişiklik yapılmasını istiyor. Bunun nedeni ise, Ermenistan Anayasası’nda Karabağ’da hak iddia eden 1991 tarihli Bağımsızlık Bildirisi’ne atıfta bulunulması. Söz konusu bildiride Türkiye ile ilgili toprak iddiası olarak yorumlanabilecek bir bölüm de var.

Paşinyan bu konuda, “Parlamento Bağımsızlık Bildirisi’ni, Ermenistan Sovyetler Birliği’nin bir parçasıyken onaylamıştı. Ermenistan Anayasası ise, Ermenistan’ın uluslararası alanda tanınan bağımsız bir devlet olmasından sonra kabul edildi” dedi.

İlgili haber: https://medyagunlugu.com/ermenilerin-toprak-talebi-var-mi

EtiketlendiKafkasya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale İşte dünyayı yok edecek silahlar
Sonraki Makale Popülizm üzerine tezler

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Fesih açıklamasının satır araları

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
EditörGünlük

Tarihi “fesih” kararı

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
GünlükManşet

Gazetelerdeki köşe yazıları

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
Günlük

Bugünkü birinci sayfalar

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?