Cumartesi, 28 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

Kötülüğün ‘kusursuz’ hâli

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 14 Temmuz 2024 00:09
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Netflix’te yeni yayınlanan bir dizi, politikanın karanlık dehlizlerinde yaşanan akıl almaz kötülükleri, komploları, yolsuzlukları, hırsları ve kavgaları anlatıyor.

Elbette bu konuda platformda daha önce yayınlanmış onlarca dizi var. Ancak “The Whirlwind” (Kasırga) insanoğlunun içindeki kötülüğün çıtasını bir hayli yukarı taşıyor. Belki de asıl sürpriz ise, 12 bölümlük dizinin Güney Kore yapımı olması.

Dizide, Sol Kyung-gu’nun canlandırdığı Başbakan Park Dong-ho’nun yolsuzluğa bulaşmış Devlet Başkanı Jang Il-Jun’u (Kim Hong-Fa) devirmek için yaptıkları anlatılıyor. Ancak karşısına Başbakan Yardımcısı Jeong Su-jin (Kim Hee-ae) dikiliyor ve aralarında kelimenin gerçek anlamıyla ölümüne bir mücadele başlıyor.

İşin ilginç yanı, iktidar savaşı için sınır tanımayan bir kavgaya girişenlerin çoğunun gençlik dönemlerinde tutuklanan, işkence gören devrimciler olması.

Park’ın amacı Güney Kore’yi sadece Jang’dan değil, onu kullanan zengin iş insanlarından, kısaca yolsuzluklardan kurtarmaktır ve bu yolda hayatını feda etmeye bile hazırdır. Bu anlamda iyiliğin temsilcisi olarak kötülüğe karşı savaş başlatır.

Fakat insan içindeki çirkinliğin ete kemiğe bürünmüş sembolü politika dünyasında iyiliğe yer yoktur. Oyunun kuralları baştan yazılmıştır ve kötülüğü yenmek için kötü olmaktan başka bir yol bulunmamaktadır.

Park dizi boyunca birkaç kez, “Yalanı (kötülüğü) gerçekle yenemezsin. Sadece daha büyük bir yalanla (kötülükle) yenebilirsin” der.

Böylece, iyilikle kötülüğün mücadelesi olarak başlayan dizi giderek bambaşka bir yöne evriliyor. Hiç beklenmeyen bir finalle bitttiğinde ise izleyenlerin aklında “Park iyi miydi kötü müydü” sorusu kalıyor.

“The Whirlwind” Güney Kore’de geçiyor olabilir ama sınırları zorlayan olayların dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanabileceğini hatta belki de yaşandığını herkes biliyor.

Politikanın acımasız dünyası fonunda insanın içindeki “kusursuz” kötülüğü başarıyla yansıttığı için seyretmeye değer bir dizi.

Bazı izleyenler, “The Whirlwind”in platformda daha önce yayınlanmış “Designated Survivor”dan da başarılı olduğu görüşünde.

Görsel: Netflix

Not: Medya Günlüğü’nde yayınlanan Netflix dizileriyle ilgili diğer yazıları okumak için tıklayın

EtiketlendiNetflixSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale ‘Gazetecilerin gücü…’
Sonraki Makale Suriye ile ‘riskli’ süreç

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörMG Özel

Anadolu Efes’e engelleme iddiası

Fuad Safarov
27 Haziran 2025
MG Özel

Rusya’da “Türk enflasyonu” polemiği

Fuad Safarov
24 Haziran 2025
MG Özel

Putin Türk gazeteciyle şakalaştı

Fuad Safarov
21 Haziran 2025
MG Özel

Rus ordusunda savaşan Türk hayatını kaybetti

Fuad Safarov
20 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?