Perşembe, 27 Kas 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Tahran’dan Bakü’ye şok suçlama

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 9 Ekim 2025 19:42
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

İranlı bir milletvekili, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının Azerbaycan’ın da katıldığı uluslararası bir suikast sonucu gerçekleşmiş olabileceğini ileri sürdü.

Ermeni Asbarez gazetesinde yer alan habere göre, İran Meclisi üyesi Kamran Gazzanferi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Reisi’nin Azerbaycan’daki bir törene bizzat katılması için ısrar ettiğini söyledi ve kazanın planlı bir suikastın parçası olabileceğini iddia etti.

Gazzanferi, “İran ve Azerbaycan’dan bakanların, sınırın sıfır noktasında yer alan bir barajın açılış törenine katılması planlanıyordu. Ancak Aliyev’in ısrarı üzerine, merhum Cumhurbaşkanı Reisi törene şahsen katılmayı kabul etti” dedi.

Daha önce de benzer iddialarda bulunan Gazzanferi’nin açıklamaları, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Telegram kanalında da paylaşıldı.

Aliyev’in kaza öncesinde İsrailli hahamlarla bir araya geldiğini söyleyen Gazzanferi, “İslam Cumhuriyeti güçlerinin elde ettiği belgeler arasında, 2024 yılı Mayıs ayı başında kapalı kapılar ardında yapılan bir toplantıda bir ABD’li yetkilinin, İsrail’in İran’ın üst düzey ve etkili isimlerinden birini ortadan kaldırmayı planladığını söylediği yer alıyor” iddiasında bulundu.

Gazzanferi ayrıca, “İran istihbarat kurumlarının elde ettiği belgeler arasında Pentagon’a ait materyaller de bulunuyor. Bu belgelerde planlanan bir helikopter kazasından açıkça bahsediliyor. Suikastın İsrail tarafından, Birleşik Krallık ve Bakü’nün katılımıyla organize edildiği görülüyor” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopter, 19 Mayıs 2024’te İran’ın Azerbaycan eyaletinde düşmüş, kazada tüm yolcular hayatını kaybetmişti.

Fotoğraf: news.sky.com

İlgili haber:

İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiJeopolitik
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Uçak gemilerinin modası geçiyor mu?
Sonraki Makale Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

*Günlük

Ada’da Troçki-Lefter “dostluğu”

Medya Günlüğü
26 Kasım 2025
GünlükManşet

Karanlığa karşı aydınlık için doğrudan demokrasi

Cumhur Deliceırmak
26 Kasım 2025
GünlükManşet

WhatsApp’ta gizli diplomasi!

Medya Günlüğü
26 Kasım 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
26 Kasım 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?