Cuma, 24 Eki 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
ManşetMG Özel

“Her yerde Türkiye var!”

Fuad Safarov
Son güncelleme: 24 Ekim 2025 00:03
Fuad Safarov
Paylaş
Paylaş

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri ve Rusya Coğrafya Derneği Başkanı Sergey Şoygu, Türkiye’nin geniş çaplı turizm tanıtımının yapılmasından yakındı.

Rusya hükûmetinin yayın organı Rossiyskaya Gazeta’nın sorularını yanıtlayan eski Savunma Bakanı Şoygu, dernek olarak amaçlarının vatandaşların önce ülkelerini, bölgelerini, şehirlerini, köylerini görmelerini ve sevmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Şoygu, Rusya Coğrafya Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatı gereği, 2028 yılına kadar yeni coğrafya ders kitaplarını yayımlayacaklarını açıkladı. 

Amaçlarının, öğrencilerde ülkelerine karşı ilgi ve gurur uyandırmak olduğunun altını çizen Şoygu, “Coğrafya ve tarihimizi, bankacılık ürünlerini veya bebek bezlerini tanıttığımız kadar ısrarla tanıtsaydık, ülkemizi çok daha iyi öğrenirdik. Baksanıza, Türkiye ile ilgili ne kadar çok reklam var. Oysa, Kamçatka’daki yanardağları, Kuril Adaları’nı ve Baykal Gölü’nü gösterebilirdik” dedi.

“Daha önceki coğrafya ders kitaplarında her şey sıkıcıydı, yüzeyseldi, hatta bazı yerler safça siyasallaştırılmıştı” diye konuşan Şoygy, derneğin himayesinde ayrı bir coğrafya bilmeceleri kitabının yayınlamayı planladıklarını belirtti.

Baba tarafından Tuva Türkü olan Şoygu’nun sık sık Devlet Başkanı Putin ile birlikte Sibirya’da tatil yaptığı biliniyor. Rus medyasına göre, Putin tatil için çoğunlukla Sibirya’yı tercih ediyor. Putin ve Şoygu, en son 2021 yılında Rusya’ya bağlı Tuva Cumhuriyeti’nde taygada birlikte tatil yapmıştı.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanFuad Safarov
Takip et:
Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.
Önceki Makale Tarihe geçen ünlü sözler

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Tarihe geçen ünlü sözler

Medya Günlüğü
24 Ekim 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
24 Ekim 2025
GünlükManşet

Rusya’da “tehlikeli” şarkılar

Medya Günlüğü
24 Ekim 2025
GünlükManşet

Bildirici’den gazetecilik dersi

Medya Günlüğü
23 Ekim 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?