Pazartesi, 13 Eki 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

‘Futbol yorumcusu patronun sözcüsü olabilir mi?’

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 11 Mart 2025 09:35
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Gazeteci Faruk Bildirici, hem Digiturk yorumcusu hem de Hürriyet yazarı olan Güntekin Onay’ın TFF yayın ihalesiyle ilgili açıklama yapmasını şöyle eleştirdi:

“Futbol kulisleri, bir süredir Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesiyle meşgul. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayın ihalesi için Digitürk ile anlaşma sağlanamadığı şeklindeki duyurusuna karşı taraftan iki ayrı yanıt geldi.

Birisi Digitürk’ün yazılı açıklamasıydı, diğeri de futbol yazarı ve yorumcusu Güntekin Onay’ın sözleri. Onay, Beşiktaş-Başakşehir maçı sonrasında Federasyon’un ihaleyle ilgili açıklamasını eleştirdi:

“Kulüpler ‘Süper Lig TV kurarız’ diyorlar ama bu kadar kısa sürede bunu nasıl yapacaklar? Digiturk yayın ihalesine 2.1 milyar TL’lik teklif verdi. Şu anda gelinen noktada iş Saran ve TFF’ye kaldı. Onların verdiği teklif 700 milyon TL. Buradan kim kârlı çıkacak, kim zararlı çıkacak? Yayın için 700 Milyon TL’lik ihale hayata geçerse, Anadolu kulüplerinin yaşama şansı ortadan kalkar.”

Güntekin Onay’ın bu sözleri hemen tüm spor medyasında, Digitürk’ün yazılı açıklamasıyla birlikte verildi. “Yayıncı kuruluşun yorumcularından” diye tanımlanan Güntekin Onay’ın sözleri bir şirket yetkilisinin, daha doğrusu Digitürk’ün sözcüsünün açıklaması gibi yansıtılmıştı haberlerde.

En ilginci ise Hürriyet gazetesinin haberiydi. “Digitürk ve Güntekin Onay’dan yayın ihalesi açıklaması! 2.1 milyarlık teklif…” başlıklı haberde önce şirketin yazılı açıklamasına yer veriliyor; altında da aynen şöyle deniliyordu:

“Beşiktaş – Başakşehir maçı sonrası Yayın İhalesi hakkında konuşan beIN SPORTS sunucusu Güntekin Onay ise “Digitürk yayın ihalesine 2.1 milyar TL’lik teklif verdi. Şu anda gelinen noktada iş Saran ve TFF’ye kaldı. Onların verdiği teklif 700 milyon TL. Buradan kim kârlı çıkacak, kim zararlı çıkacak?’ dedi.”

Böylece Hürriyet gazetesi de Güntekin Onay’ın Digitürk adına konuştuğunu kabul etmiş oluyor; onun sözlerini şirket adına yapılmış açıklama olarak yayımlıyordu.

Ama Digitürk’ün yorumcusu olan Güntekin Onay, aynı zamanda Hürriyet gazetesinin yazarı. Hatta her hafta yayımlanan “Futbol Konseyi”nde Mehmet Arslan ve Uğur Meleke ile birlikte futbol konusundaki gelişmeleri yorumlayan üç futbol yazarından birisi.

Hürriyet’in yayın ihalesi haberinde Güntekin Onay’ın aynı zamanda “Hürriyet futbol yazarı” olduğunu da belirtilmeliydi.”

Yazının devamı için tıklayın

EtiketlendiFutbolMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Devlet eliyle rakip atamak
Sonraki Makale Akdenizli olmayan Akdenizli

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Schengen’de yeni sistem

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
GünlükManşet

Gökyüzünden İHA yağıyor

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
GünlükManşet

“Menemen enflasyonu”

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?