Salı, 13 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Erivan’da ‘Amasya’ polemiği

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 15 Mart 2024 07:00
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Ermenistan’ın eski başbakanlarından Hrant Bagratyan, Başbakan Nikol Paşinyan’ı Türkiye ve Azerbaycan’a toprak vermeye yol açacak politikalar izlemekle suçladı.

Rus haber ajansı TASS’da yer alan habere göre dün akşam başkent Erivan’da hükümete karşı düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde konuşan Bagratyan, Paşinyan için “Bu politikaya devam ederse sadece Tavuş bölgesindeki bazı köyleri Azerbaycan’a vermekle kalmayacak, yarın öbür gün Türkiye’nin de Amasya bölgesini talep etmesinin önünü açacak” dedi.

Paşinyan’ın istifasının istendiği gösteriyi organize edenler arasında yer alan Bagratyan, 1993-1996 yılları arasında Başbakanlık görevinde bulunmuştu.

Ermenistan’ın Amasya bölgesi, Kars’ın yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Ermenistan’ın kuzeydoğusunda Azerbaycan sınırındaki Tavuş bölgesi ise iki ülke arasında yürütülen barış görüşmeleri çerçevesinde sınır belirleme çalışmalarında öne çıkan konular arasında bulunuyor.

Bakü, Tavuş bölgesindeki dört köyün tartışmasız bir şekilde Azerbaycan’a ait olduğunu belirterek derhal geri verilmesini talep ediyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Salı günü düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bir yanlış anlama bulunduğunu ve Ermenistan’ın Tavuş bölgesindeki köyleri Azerbaycan’a vermesinin söz konusu olmadığını belirtmiş, ancak bazı bölgelerde yolların kesiştiği ve bazı düzenlemeler yapılabileceği mesajı vermişti.

Elinde Ermenistan haritası şeklinde bir maketle gazetecilerin karşısına çıkan Paşinyan, söz konusu dört köyün hiçbir zaman Ermenistan’da bulunmadığını belirtmiş ve “Ermenistan’a ait olan Ermenistan’da kalacak. Bu sınırlar dışında emellerimiz olmamalıdır. Bu sınır çizgileri dışındaki herhangi bir emel, bizi yılma fırsatı olarak yasal konumumuzu bozmak için kullanılacaktır” uyarısı yapmıştı.

(DW Türkçe)

EtiketlendiKafkasyaSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale En heyecansız seçim
Sonraki Makale Don Kişot’un kibar torunları

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Lozan Antlaşması’nın tam metni

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
*Günlük

10 soruda Lozan Antlaşması

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
GünlükManşet

Fesih açıklamasının satır araları

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
EditörGünlük

Tarihi “fesih” kararı

Medya Günlüğü
12 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?