Çarşamba, 12 Kas 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
GünlükManşet

Erivan ziyaretine sürpriz iptal

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 12 Kasım 2025 19:39
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

ABD’nin Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın Ermenistan’ı başkenti Erivan’a yapacağı ziyaret sürpriz bir şekilde iptal edildi.

Ermeni medyasında yer alan habere göre, oğul Trump bugün başlaması gereken ziyaretiyle ilgili son dakikada karar değiştirdi. Haber sitesi Hraparak, Trump Jr.’ın Başbakan Nikol Paşinyan’la Ermeni Apostolik Kilisesi arasındaki ilişkilerin gergin olduğunu öğrenmesi üzerine ziyareti iptal etme kararı aldığını bildirdi. Trump Jr. Erivan’da Paşinyan’la da görüşecekti. ABD’li gazeteci Tucker Carlson’ın tutuklu bulunan ünlü iş insanı Samvel Karapetyan’ın yeğeni Narek Karapetyan’la yaptığı röportajda, Paşinyan hükümeti ile Kilise arasındaki gerginlik de gündeme gelmişti. Kilise, iktidara muhalif bir çizgi izliyor.

Ziyaretin ana gündemini “Uluslararası Barış ve Refah İçin Trump Koridoru” projesinin Ermenistan etabının inşası oluşturması bekleniyordu. Proje, Azerbaycan topraklarını Nahçıvan’la birleştirmeyi hedefliyor.

ABD, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri arasında Ağustos ayında Washington’da yapılan üçlü görüşmelerin ardından, taraflar Bakü ile Erivan arasında barışın sağlanmasına ve Azerbaycan ile Nahçıvan arasında Ermenistan topraklarından geçecek bir ulaşım hattı kurulmasına ilişkin bir deklarasyon imzalamıştı. Bu girişim “Uluslararası Barış ve Refah İçin Trump Koridoru (TRIPP)” adını aldı. Proje, Azerbaycan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki ulaşımın yeniden açılmasını öngörüyor.

Paşinyan, 9 Ağustos’ta Washington’da yaptığı açıklamada, “Trump Koridoru”nun petrol ve doğal gaz boru hatlarını, enerji iletim hatlarını, internet kablolarını ve Erivan-Bakü arasında uzanacak bir demiryolunu kapsadığını söylemişti. Söz konusu demiryolu, İran sınırı boyunca uzanan ve Sovyet döneminden kalma bir hat üzerinde inşa edilecek. Hat, Sünik (Azerbaycan tarafındaki adı Zengezur)  bölgesindeki Megri şehrinden geçiyor; ancak 1990’ların başında Karabağ’daki çatışmalar nedeniyle 45 kilometrelik Megri hattında ulaşım durdurulmuştu.

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiEkonomiJeopolitikKafkasya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Rusya’da internet kâbusu
Sonraki Makale Kara paralı kara futbol

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Muazzez Abacı hayatını kaybetti

Medya Günlüğü
12 Kasım 2025
GünlükManşet

Birleşik Krallık’ta Sabahattin Ali hayranlığı

Medya Günlüğü
12 Kasım 2025
Köşe YazılarıManşet

Kara paralı kara futbol

Cumhur Deliceırmak
12 Kasım 2025
GünlükManşet

Rusya’da internet kâbusu

Medya Günlüğü
12 Kasım 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?