Salı, 17 Haz 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

Erdoğan’a övgü ve eleştiri

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 4 Aralık 2023 00:30
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Rus siyasetinin önde gelen isimlerinden Senatör Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili çok sert açıklamalar yaptığını ancak eyleme geçmekten kaçındığını söyledi.

TV Tsentr kanalındaki bir programa katılan Senato Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Puşkov, Orta Doğu’daki son gelişmeleri değerlendirdi. Program sunucusu, siyaset bilimci Dmitri Kulikov, “Şu anda sadece Türkiye en azından sözlerle agresif şekilde İsrail’e karşı çıkıyor. Bölgede İsrail-İran veya İsrail-İslam dünyası arasında savaş olabilir mi” diye sordu.

Puşkov soruyu, “Erdoğan her zaman sert açıklamalar yapıyor. Hatırlıyorum, ‘100 yıl önce gözyaşlarıyla Kudüs’ü kentini terk ettik, tekrar döneceğiz’ de demişti. O dönem Müslüman dünyası, ‘Muhterem Erdoğan’ diyerek onu desteklemiş, İsrail ise sert tepki vermişti. Erdoğan bir söz ustası. Eylem ustası olmadığını söylemek istemiyorum ama eylemleri konusunda çok ciddi düşünerek hareket ediyor” diye yanıtladı.

Erdoğan’ın İsrail yönetimine sert eleştiriler yönelttiğine dikkat çeken Puşkov, “Ama Türkiye’nin İsrail İle ilişkilerini kopardığını ve ticari ilişkilerini kestiğini gördünüz mü? Erdoğan, Arap ve İslam dünyasında kitleleri titretiyor. Çünkü kendisi İslam dünyasının lideri olmaya çalışıyor ama İsrail ile savaşmak istemiyor. Hepsi bu…” diye devam etti.

Erdoğan’ın İsrail-Filistin ihtilafı konusunda çok ciddi açıklamalar yaptığını belirten Puşkov, “Fakat bunlar sözlerle sınırlı kalıyor. Erdoğan, kendisini İslam dünyasının lideri, ABD ve İngiltere’den bağımsız bir lider olarak konumlandırıyor. Böylece İslam dünyasının desteğini alıyor ama aynı zamanda İsrail’e karşı sert adımlar atmaktan kaçınıyor. Becerikli bir diplomasi yürütüyor” dedi.

Bölgede İsrail ve İslam dünyası arasında büyük bir savaşın çıkacağına da inanmadığını kaydeden Rus Senatör, “Arap liderleri, İsrail’i kınıyor ve Filistin’i destekliyor ama herhangi bir Arap ülkesinin savaşa katılacağını düşünmüyorum. Bahreyn dışındaki Arap ülkeleri İsrail’e karşı ticari ve diplomatik ilişkileri koparacak bir yaptırım uygulamadı. İran ve İsrail arasında da büyük savaşın çıkabileceğini sanmıyorum” diye konuştu.

Arap ülkelerinin İsrail’e karşı siyasi yollarla mücadele etmesine değinen Puşkov şu değerlendirmede bulundu:

“Amaç, Washington’ı Filistin devletinin kurulması konusunda adımlar atmaya mecbur etmek. Bu konuda uluslararası bir uzlaşma da var. HAMAS terör eylemleriyle hedefine ulaştı, Filistin devletinin kurulması dünya gündemine oturdu. Bunu biz, Çin ve hatta ABD Başkanı Joe Biden bile dile getirmeye başladı. Artık Filistin devletinin kurulması kesin bir şekilde zorunluluğa dönüştü. Bölgede barış başka türlü sağlanamaz.” 

Fuad Safarov, Moskova

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale ‘Stratejik öngörüsüzlük’
Sonraki Makale Merhumu nasıl bilirdiniz?

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

ManşetMG Özel

“Çatışma bölgesel kalır”

Fuad Safarov
16 Haziran 2025
MG Özel

Rus uzman gözüyle kriz

Fuad Safarov
15 Haziran 2025
MG Özel

‘Sihirli Türk Flüt’ Moskova’da

Fuad Safarov
13 Haziran 2025
MG Özel

“Türkiye güvenilir ortak”

Fuad Safarov
11 Haziran 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?